Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/11/2022
Muzică

BERTI BARBERA – Live @ Sala Radio

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii BERTI BARBERA – Live @ Sala Radio Share BERTI BARBERA – Live @ Sala Radio


Berti Barbera – 50 & Swingin’

Experimentatul şi versatilul artist Berti Barbera cântă cu pasiune şi dezinvoltură la mai multe instrumente, dar, înainte de toate, ascultă mult și ne-a obișnuit cu recomandări care trimit la o calitate artistică incontestabilă, la fel cum s-a implicat în propriile producții, influențat de artiștii care s-au reprezentat printr-un nivel muzical ridicat și prin producții premium. „Dacă tot o faci pentru că-ți place, atunci fă ceva care să fie diferit de majoritate, ceva pe care să-ți pui dezinvolt semnătura.

Cel mai nou album înregistrat de Berti Barbera se potrivește perfect în această categorie, fiind un produs unic în peisaj, cel puțin în România. Este vorba despre un concert aniversar care, inițial, nu a fost destinat să devină parte din discografia artistului. Pe 27 ianuarie, când Berti a împlinit 50 de ani, a fost invitat să susțină un concert la Sala Radio, acompaniat de Big Band-ul Radio, în virtutea unei colaborări bune și de durată. Atmosfera acestui concert, precum și calitatea sonoră s-au păstrat pe o înregistrare care, ulterior, a devenit LP-ul 50 & Swingin’, o celebrare a unei vieți dedicate muzicii, capturată pe un disc care „sună și arată grozav”.

Odată produs, albumul a apărut pe toate platformele digitale și în format fizic, pe CD, disponibil în rețelele Cărturești și la concertele lui Berti, oferite cu sinceritatea cu care ne-a obișnuit, într-un cadru intim și bine definit de pasiune muzicală.

Nu e vorba doar de a asculta un disc, ci de a păstra muzica sub forma unui obiect de artă palpabil, de a percepe artistul cu cât mai multe simțuri stimulate de ceea ce exprimă. Înainte de a fi muzician, sunt un pasionat care admiră muzicienii, ceea ce fac este inspirat de calitățile lor, așa mă pot apropia de ei”.

Fără îndoială, colecția de discuri bune făcute în România s-a îmbogățit cu un nou exemplar.

Berti Barbera

Pe 24 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio va avea loc concertul de lansare a albumului 50 & Swingin’, unde Berti Barbera va cânta alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Simona Strungaru, un repertoriu divers, cu piese de pe recentul album, precum și titluri noi, care-i anunță noua direcție pe care o va urma alături de redutabila orchestră. După concert, Berti se va întâlni cu spectatorii, pentru autografe, fotografii și alte amintiri care să mențină reală apropierea dintre artist și publicul său. Sau, după cum spunea chiar muzicianul… „50 and swingin’! E clar că nu se putea mai bine!”.

Credit foto: Alexandra Dolea

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută