Ginul lunii noiembrie este unul special: GIN-LIQUER. „Sloe Gin” reprezintă un tip aparte de gin, unul în care a fost introdus, în procesul fermentaţiei, sirop de prune sălbatice – „sloe”. Acesta a transformat ginul într-o formulă inedită, la limita lichiorului, mai dulce şi mai parfumat decât toate celelalte tipuri de gin, în care se simte şi o aromă soft de tarte, nuci, alune şi cireşe amare.
Asta face ca Plymouth Sloe Gin să fie foarte larg utilizat, fie în lunile toride de iulie – cu şampanie sau tonic cu multă gheaţă -, fie în cele reci, noiembrie-decembrie, îndeobşte cu tonic, dar şi consumat direct, o altă specificitate a acestuia fiind aceea că alcoolizarea lui e mult mai mică decât a unui gin obişnuit, undeva între 25-30 de grade.

În rândul acestor ginuri-licoroase, cum mai sunt numite, PLYMOUTH este considerat liderul aproape de necontestat, pentru că rămâne singurul care mai foloseşte reţeta originală din 1883.
SLOE GIN a fost, iniţial, o băutură populară, făcută din fructele sălbatice (micile prune Sloe), ienupăr şi plante aromatice, încă din secolul XVII, dar de-abia în secolul XIX, el a intrat în atenţia marilor distilerii londoneze, această evoluţie ducând şi la o diversitate de reţete inedite.
Singura dintre acele reţete păstrată până azi este cea a renumitului PLYMOUTH SLOE GIN – „Spirits Award”-ul lunii noiembrie, prin selecţia realizată împreună cu Ginoteca.

Reţetă cocktail special:
- 60 ml Plymouth Sloe
- 140 ml apă tonică premium
- Coajă de lime
- Fructul pasiunii
- Zmeură
*Se poate adăuga puţină scorţişoară şi nucşoară rasă
Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUMMER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.