Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/11/2022
Muzică Viața Orașului

Alexandru Andrieș ne demonstrează, încă odată, că este „greu de pensionat”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Alexandru Andrieș ne demonstrează, încă odată, că este „greu de pensionat” Share Alexandru Andrieș ne demonstrează, încă odată, că este „greu de pensionat”


Alexandru Andrieș ne demonstrează, încă odată, că este „greu de pensionat”

Pe 16 noiembrie, artistul va ajunge și la Brașov, în Rockstadt, într-un concert organizat de Asociaţia „15 Noiembrie 1987 Braşov”.

Vom asculta piese de pe albumele „Greu de Pensionat”, „Iubesc Partidul” sau „Doctor Blues”, dar și cântece binecunoscute de publicul brașovean: „Cea mai frumoasă zi” sau „La telejurnal”.

Alexandru Andries

Alexandru Andrieș este, fără discuție, unul dintre cei mai creativi artiști din ultimii 35 de ani, lansând peste 80 de materiale discografice și susținând peste 3.000 de concerte. Muzician, arhitect, poet, artist plastic, simbol al unei generații și mentor al următoarelor,

Alexandru Andrieș este un artist unic, iar întâlnirile cu el devin evenimente de neuitat.

Alexandru Andrieș îi va avea alături de el pe scena de la Rockstad pe Berti Barbera, Călin Grigoriu, Maria Ioana Mintulescu, Sorin Romanescu.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „15 Noiembrie 1987 Braşov”, pentru a a marca împlinirea a 35 de ani de la Revolta anticomunistă a muncitorilor de la uzina de autocamioane din Brașov.

Se împlinesc 34 de ani de la revolta anticomunistă a muncitorilor de la întreprinderea de autocamioane „Steagul Roșu” din Brașov.  Considerată prima acțiune de masă împotriva regimului Ceaușescu, protestul muncitorilor a fost înăbușit rapid de sistemul opresiv al vremii.

Securitatea și sistemul de justiție și-au făcut treaba exemplar, cei care au ieșit în stradă fiind pedepsiți în numai două săptămâni. Securiștii și anchetatorii muncitorilor au scăpat însă nepedepsiți, ultima informare a Parchetului General despre mersul dosarului fiind de acum patru ani.

Românii au aflat despre revolta muncitorilor de la Brașov de la Radio Europa Liberă în seara zilei de 17 noiembrie 1987. A fost prima știre difuzată de media occidentală despre ceea ce se întâmpla în România.

La un an de la evenimente, în 15 noiembrie 1988, Radio Europa Liberă a dedicat emisiunea „Actualitatea Românească”, moderată de Emil Hurezeanu, revoltei de la Brașov.

Europa Liberă | 34 de ani de la revolta muncitorilor de la Brașov: „Toți aveam groaza întipărită în ochi” de Virgil Burlă

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută