Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/11/2022
Lifestyle

Alin Gălățescu | LifeStyle-ul Desocializării

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Alin Gălățescu | LifeStyle-ul Desocializării Share Alin Gălățescu | LifeStyle-ul Desocializării
LifeStyle-ul Desocializării


LifeStyle-ul Desocializării

Trăim printre paradoxuri şi căi aparent fără ieşire. Vieţuim într-o mare de informație, dar experimentăm solitudinea profundă, aproape fiecare dintre noi, în forme specifice. Ne aplecăm din ce în ce mai mult spre spiritualitate, dar ne depărtăm zi de zi tot mai mult de noi înşine. Căutăm soluţii oriunde, ignorând pe cele din interiorul nostru, fugind chiar de ele. Aprofundăm seturi complexe de analize de psihologie, dar nu ne mai înţelegem copiii şi prietenii apropiaţi. Socializăm aparent în grupuri mari, dar comunicăm cu adevărat… zero!

Ne plac lucrurile complicate – dar nu complexe -, dispreţuind bucuriile simple, evidente. Am învăţat depresia ca abandon în faţa realităţii, scuzabilă cumva social, şi o exploatăm pe scară largă. Am renunţat la cuvânt în favoarea imaginii, iar selecţia între alb şi negru, bine şi rău e instantanee, fără analiză şi contextualizare. De empatie în faţa subiectului nici nu mai poate fi vorba! Suntem judecătorii justificaţi a orice.

Trăim într-o lume în care ajung la noi doar trăirile grosiere, dramele intense şi surprinzătoare, lăsând lumea să se scufunde în dezumanizări ce nu ne mai spun nimic. Mai grav e că asta a creat un sistem de ştiri şi direcţii de informare axate pe catastrofe. Viitorul este omorât cu fiecare ocazie, prin frici fără număr, alimentate de toate sursele de trăire publică din jur, născând fobii şi ucigând perspective, asfixiind orice vector de dezvoltare.

Criza climatică… criza medicală… criza bancară… criza locurilor de muncă… criza îmbătrânirii populaţiei… criza apei potabile… cea a suprapopulării planetei, a viciilor mortale, a sinuciderilor, a pericolului I.A., a foametei, a poluării fără limite… planeta colapsează! Crime, abuzuri, accidente… nu pun pe gânduri, nu duc la înţelegere, ci dau doar exemple, constant, că se poate mai rău şi mai rău. Ucigând definitiv speranţa. Suntem definiţi ca ambigui social, analfabeţi funcţional, oameni fără viitor, rotiţe ale unui angrenaj… aproape cu orice ocazie, peste tot în jur.

Ne rămân doar… familia – cum şi cât mai poate să reziste -, credinţa fiecăruia într-o forţă sau un viitor evadat din lanţurile prezentului, prieteniile – chiar şi în formele ciudate, dar esenţiale din prezent -, verticalitatea şi onoarea – dacă le mai putem ţine vii -, precum şi creaţia, pasiunile care nu s-au transformat, între timp, în vicii toxice.

Avem datoria ca în acest tragic şi perpetuu LifeStyle al Desocializării să fim pilonii unor universuri/ grupuri verticale, cu viziunea şi forţa de a-şi defini propriile căi de evoluţie, punând accent pe Valoare şi Uman, echilibrul fiind esenţa a tot ceea ce s-a pierdut şi de care avem, fundamental, nevoie. Trăim în lumea şanselor dezgropate! Revelate! Scoase din ceaţa prezentului spre viitor!

Vezi alte articole scrise de Alin Gălățescu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută