Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 10/11/2022
Film

„Divele” proiecție de film documentar

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Divele” proiecție de film documentar Share „Divele” proiecție de film documentar
„Divele” proiecție de film documentar


„Divele”, la Brașov, proiecție de film documentar la Centrului Multicultural al Universității Transilvania

În cadrul celei de-a 8-a ediții a programului internațional de distribuție alternativă de film documentar KinDok la Brașov, marți, 15 noiembrie, va fi proiectat filmul documentar DIVELE în regia lui Máté Kőrösi la Centrului Multicultural al Universității Transilvania. Pe parcursul lunii noiembrie, vor avea loc proiecții de filme de non-ficțiune în fiecare seară de marți, de la ora 18, în aceeași locație. Intrarea este liberă. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook Artburg (organizator local) sau One World Romania la Brașov (organizator național).

Paleta documentarelor celei de-a 8-a ediții a KineDok la Brașov este foarte variată, iar printre invitații care vor vorbi cu publicul despre filme și tematicile abordate de acestea, se numără reprezentanți ai Fundației Hera, ai Agenției ONU pt Refugiati, Greenpeace, ProPark, Agent Green sau ai Grupului de inițiativă Hlgbtq.

„Divas/Divele” regia Máté Kőrösi (2021)

Szani, Tina și Emese – sau, așa cum își spun ele, Divele – sunt trei fete de 20 de ani care pot vorbi ore întregi despre machiaj, haine sau poze de profil pe social media. Un tânăr regizor, Máté, le urmărește pe cele trei cu camera de filmat până la absolvire, pentru a afla ce se ascunde în spatele machiajului lor perfect. Între timp, fiecare învață ceva de la celălalt și toți fac un pas spre maturitate.

Invitatele serii de 15 noiembrie sunt psihologele Camelia Clem, președinta Fundației Hera și Florența Simion, vicepreședinte al aceleiași fundații. De doi ani, Fundația HERA organizează Festivalul AFECT, eveniment cultural care își propune să promoveze filme, spectacole, conferințe care să abordeze, să descrie, să reprezinte, să evidențieze, să expună ori să exploreze amplul domeniu al psihologiei și psihoterapiei.

Vezi aici mai multe evenimente din Brașov.

Proiecțiile de film documentar fac parte din proiectul „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania la Brașov, 2022“ al Asociației One World Romania, care a început în luna august la Brașov și în cadrul căruia au fost arătate filme la CATTIA și la Cinemateca Patria, la prima ediție a Festivalului de știință, educație și tehnologie din Brașov, SETbv.

Proiectul este finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

„Divele”, proiecție de film documentar
„Divele”, proiecție de film documentar

Organizator național: OWR

Organizator local: Artburg, Centrul Multicultural al Universității Transilvania

Parteneri instituționali:

Greenpeace

ProPark Fundația pentru Arii Protejate

Asociația Agent Green

Funația HERA

Muzeul Amintirilor din Comunism

UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați

Grup de inițiativă HLGBTQ+UNITED

CATTIA

SETbv

Parteneri media:

Radio Romania Brașov FM

Brassai Lapok

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută