Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/11/2022
Artă & Cultură

Începe prima ediție Weekend Junction pentru jazz, muzică de cameră și dialog cultural

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Începe prima ediție Weekend Junction pentru jazz, muzică de cameră și dialog cultural Share Începe prima ediție Weekend Junction pentru jazz, muzică de cameră și dialog cultural
Weekend Junction


Fascinația pentru muzică nu se oprește la jazz, și nici în acordurile precise ale muzicii de cameră, ci se continuă mereu în forurile interioare, firesc, printr-un dialog împărtășit de câte ori este ocazia și cu prietenii.

Din acestă ecuație a pornit ideea proiectului Weekend Junction care și-a propus să ofere celor prezenți la eveniment prilejul de a descoperi legături inefabile ce se creează spontan între universurile a diferiți creatori. Și fie că au reprodus din altă perspecivă un jazz standard, fie că au pus accente subtile în anumite interpretări clasice, artiștii creează la unison pentru publicul căutător de comori culturale.

 

Programul Weekend Junction by UCIMR

Vineri, 4 noiembrie, ora 20:00,

Brașov, Hub 2068 (Str. Mureșenilor nr. 27)

Jazz Evening: Marina Arsene Trio

Una din vocile de marcă ale noii scene de jazz va recompune standardele muzicii în acord cu inovația stilului contemporan. Ritmurile vor fi boeme, braziliene, swing și în ton cu măsura inimii fiecărui spectator.

Hub 2068, găzduit de un palat strălucitor pe vremea în care jazzul și-a arătat primele intenții, este un spațiu ideal pentru lansarea unui astfel de proiect care pune în legătură oameni, concepte, orizonturi noi ale creației actuale.

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17:00,

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov (Bd. Eroilor nr. 29)

Recital cameral: Andreea Nistor – vioară, Angela Ioana Gheorghiu – voce, Clementina Ciucu Ristea – pian.

Dimensiuni clasice ale inovației în universul comun dintre Beethoven, Enescu și creația autentică românească aleasă de Tiberiu Brediceanu.

Programul va cuprinde Sonata op. 25 în Fa Major, „A primăverii” de Ludwig van Beethoven, Sonata în La minor, „Torso” de George Enescu și liedurile: „Floricică de pe apă”, „Voinicel cu părul creț”
îngrijite de Tiberiu Brediceanu.

Spațiul ales nu a fost nici în cazul acestui concert întâmplător, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov își propune să rămână un punct de întâlnire între comunitate și arta contemporană cu scopul de a promova expresia artistică și dialogul multicultural.

Duminică, 6 noiembrie, ora 12:00,

Brașov, Hub 2068 (Str. Mureșenilor nr. 27)

Conferință Arts District. Moderator: Sebastian Crăciun.

Invitați: Horia Mihail, pianist și Cristian Oroșanu, dirijor

Un dialog deschis despre puterea colectivă a creației și adevăratele repere din perioada pandemiei, care au generat noi modele ale educației. Palatul din Strada Mureșenilor va fi gata pentru un ceai elegant în luminile unei amiezi de toamnă, pentru cei curioși să descopere preocupări actuale ale celor doi artiști de vârf.

Intrarea va fi liberă, prin rezervarea locurilor pe platforma EventBook.

 

Începe prima ediție Weekend Junction pentru jazz, muzică de cameră și dialog cultural

 

Weekend Junction este un proiect al Asociației UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România dezvoltat prin programul „OTA” dedicat tinerilor interpreți excepționali din România.

Parteneri: Exces Music, Universitatea Transilvania din Brașov, Hub 2068, Asociația Pro Valores, EnjoyTV România, Zile și Nopți, Arts District.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută