Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2022
Artă & Cultură

Burse de creație artistică: Energie pentru artiști

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Burse de creație artistică: Energie pentru artiști Share Burse de creație artistică: Energie pentru artiști
Energie! Burse de creație artistică


Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează programul Energie! Burse de creație artistică. Vor fi acordate 37 de burse, în valoare totală de 500.000 de lei, pentru creatori din domeniile: arte vizuale, literatură, muzică și arte sonore, teatru, dans, performance, arte digitale și new media.

Programul de sprijin pentru creatori și profesioniști Energie! face parte din Power Station, componenta principală a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii dedicată creșterii capacității sectorului cultural și implementată de Centrul de Proiecte.

Pot aplica până la data de 21 noiembrie 2022 artiștii care au experiență de cel puțin 5 ani sau au absolvit o formă de învățământ artistic, care au un portofoliu consistent și propun un plan de creație și un eveniment public de prezentare a practicii lor artistice. Domeniile pentru care sunt acordate bursele sunt: arte vizuale, literatură, muzică și arte sonore, teatru, dans, performance, arte digitale și new media.

„Bursele de creație artistică din programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii sunt dedicate artiștilor din domenii diverse, care în acest context primesc sprijin direct pentru activitatea de creație. Sperăm ca acest mecanism, inedit în contextul cultural românesc, să încurajeze artiștii locali să se concentreze pe munca lor creativă și să deschidă practicile lor de lucru către public, să devină un cadru real de încurajare și creștere a scenei artistice locale”, a declarat Corina Bucea, expertă în educație și mediere culturală și coordonatoarea strategiei Power Station în cadrul echipei curatoriale Timișoara 2023.

Alături de bursele de creație pentru artiști, programul Energie! va mai include și două mecanisme de sprijin pentru artiști și profesioniști din domeniul cultural: granturi de mobilitate (burse pentru mobilitatea internațională a profesioniștilor din domeniul cultural) și stagii profesionale (colaborări internaționale între profesioniști și organizații sau instituții culturale).

Mai multe detalii găsiți AICI. 

Energie! Burse de creație artistică

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Facilitează comunității accesul la resurse și finanțează, din bugetul local al orașului, proiecte în cultură, educație, tineret, implicare civică, sport și mediu care dau viață unui un oraș creativ, dinamic și incluziv. Centrul de Proiecte funcționează ca organism de implementare al Municipiului Timișoara pentru proiectul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Citește aici mai multe știri din Timișoara.

Galerie imagini

Un răspuns

  1. Bună ziua! Am citit cu interes anuntul dumneavoastră public și m-a bucurat că există astfel de inițiative care vin in sprijinul tinerilor artisti. Vă rog să îmi comunicați dacă pot participa și persoane care nu sunt din Timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută