Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2022
Artă & Cultură / Performing arts

„Nunta lui Figaro” și „O scrisoare pierdută”, în prima săptămână din noiembrie, pe scena Operei Naționale București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Nunta lui Figaro” și „O scrisoare pierdută”, în prima săptămână din noiembrie, pe scena Operei Naționale București Share „Nunta lui Figaro” și „O scrisoare pierdută”, în prima săptămână din noiembrie, pe scena Operei Naționale București
nunta lui figaro


Prima săptămână a lunii noiembrie aduce pe scena mare a Operei Naționale București două titluri de referință din repertoriul universal și cel românesc, opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart și opera „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, dar și un recital de foaier intitulat „Grand pas de deux”. 

 

nunta lui figaro
Credit foto: ONB

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, conducerea muzicală Ethan Schmeisser. Regizorul Alexander Rădulescu spune despre montarea de pe scena operei bucureștene: „spectacolul vorbește despre putere și despre relațiile dintre cei care o dețin, despre revoluție și lupta de clasă, despre politică și este o viziune originală a personajelor, referitoare la relația individului cu comunitatea.”

 

Duminică, 6 noiembrie, ora 11:00, în Foaierul Operei Naționale București va avea loc recitalul „Grand pas de deux”. Interpretează: Rafael Butaru – vioară, Ana Silvestru – pian, Fabio Di Casola – clarinet, conceptul regizoral poartă semnătura lui Alexandru Nagy În program: Gioachino Rossini (1792-1868) – Introducere, temă și variațiuni pentru clarinet și pian în Si b Major; Piotr Tchaikovski – Valse sentimentale (vioară și pian); Antonin Dvořák (1841-1904) – Fantezia slavonică în si minor (aranjament pentru vioară și pian: Fritz Kreisler); Robert Schumann (1810-1856) Sonata nr.2 în re minor op. 121 pentru vioară și pian (versiune pentru clarinet) Ziemlich langsam. Lebhaft, Sehr lebhaft, Einfach, leise, Bewegt; Igor Stravinsky (1882-1971) Divertimento pentru vioară și pian, 1. Sinfonia 2. Danses suisses 3. Scherzo 4. Pas de deux. 

 

nunta lui figaro
Credit foto: ONB

Duminică, 6 noiembrie, ora 18:30, vă invităm la opera „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, conducerea muzicală Tiberiu Soare. Spectacolul este o transpunere în genul teatrului liric a celebrei piese omonime de I.L. Caragiale. Compusă cu mijloace moderne, cu un libret adaptat care nu afectează acţiunea şi limbajul specific dramaturgului, opera redă intenţiile din comedia lui Caragiale.

 

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută