Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2022
Muzică / Omul cu discurile

OMUL CU DISCURILE | SAMARA JOY „Linger Awhile”

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii OMUL CU DISCURILE | SAMARA JOY „Linger Awhile” Share OMUL CU DISCURILE | SAMARA JOY „Linger Awhile”
Samara Joy


SAMARA JOY „Linger Awhile”

Samara JoySpune unui iubitor de jazz că a mai apărut un solist influențat de Bille Holiday, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald și Nat King Cole și s-ar putea să nu simți prea mult entuziasm.

Există mulți tineri cu talent care pleacă la drum cu acest bagaj esențial, cu resursele care nu se vor epuiza niciodată, dar în același timp e foarte greu să mai spui ceva consistent cu același repertoriu, e nevoie de o manieră personală și puternică, de un mod inteligent de a folosi același limbaj pentru a aduce cu adevărat o contribuție, pentru a crea o reală surpriză.

Aici intervine Samara Joy, care, la 19 ani, a câștigat concursul „Sarah Vaughan”, a debutat discografic în 2021 și face cu siguranță și naturalețe diferența dintre vechile legende și povestea ei, o tânără femeie din New York-ul secolului al XXI-lea. Ea pune amprenta cu clasă și maturitate pe aceste piese cunoscute, aceste cronici de viață și iubire atât de des povestite, păstrând o simplitate sonoră muzical și directă ca discurs, o combinație de încredere, abilitate și mirare în fața misterelor vieții, care abia se deschide.

SAMARA JOY „Linger Awhile”

Acompaniată de trio-ul chitaristului Pasquale Grasso, cu David Wong la contrabas și Kenny Washington la baterie, Samara Joy își poartă vocea prin armoniile somptuoase și ritmurile sigure, conectându-se la întreaga istorie a jazz-ului, definind artistul ideal, indiferent de epocă, clasic și contemporan, în același timp.

Text de OMUL CU DISCURILEBerti Barbera

foto © Meredith Truax

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută