Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2022
Artă & Cultură / Teatru

Premiera „Pandorium” la Teatrul Odeon

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Premiera „Pandorium” la Teatrul Odeon Share Premiera „Pandorium” la Teatrul Odeon
teatrul odeon


Teatrul Odeon are plăcerea să prezinte joi, 3 și vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, la sala Majestic, premiera: 

PANDORIUM

după Fabule de La Fontaine

Adaptarea, coloana sonoră, coregrafia și regia: Zoltán Balázs (Ungaria), scenografia: Constantin Ciubotariu, traducerea: Tudor Măinescu și Aurel Tita

Cu: Conrad Mericoffer, Alina Berzunțeanu, Mădălina Ciotea, Sabrina Iașchevici, Ioana Mărcoiu, Crina Mureșan, Cătălina Mustață, Paula Niculiță, Simona Popescu

 

Așa cum italienii îl au pe Dante, englezii pe Shakespeare, spaniolii pe Cervantes, germanii pe Goethe, genii a căror operă rezumă o epocă și sufletul unui popor, la francezi La Fontaine este unul din marii scriitori cu adevărat reprezentativi ai psihologiei naționale, inofensiv autor de fabule în aparență, de fapt unul din criticii cei mai lucizi și mai necruțători ai societății din timpul lui. 

La Fontaine (1621 – 1695) creează o operă originală, de o extraordinară varietate și vitalitate, plină de umor și înțelepciune, constituind atât o panoramă a viciilor și defectelor umane, a nedreptăților și asupririi sociale, cât și un compendiu al unei morale care se sprijină pe bun simț, cumpătare și precauție. 

Verva, naturalețea, ironia și umorul acestor mici capodopere spirituale, în care evoluează personaje alegorice alese în special din regnul animal, rămân valabile și astăzi, deși au fost scrise acum aproape trei secole. Iar relațiile dintre bărbați și femei, cu secretele lor, se oglindesc la fel în acest caleidoscop, ”o amplă comedie cu o sută de acte diferite și a cărei scenă este universul”, după cum își definea opera însuși La Fontaine.

După montările cu Gardenia de Elzbieta Chowaniec și Pentru binele tău de Pier Lorenzo Pisano, regizorul Zoltán Balázs (Ungaria) revine pentru a treia oară la Teatrul Odeon.

Limbajul său artistic versatil și multi-fațetat oferă audienței o experiență teatrală complexă, în care mișcarea și muzica sunt ridicate la același nivel cu cuvintele.

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută