Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/10/2022
Artă & Cultură / Performing arts Lifestyle

Opera Națională București: Spectacole 15-16 Octombrie 2022

Alexandra Dobre De Alexandra Dobre
Comentarii Opera Națională București: Spectacole 15-16 Octombrie 2022 Share Opera Națională București: Spectacole 15-16 Octombrie 2022
Opera Nationala Bucuresti


Opera Națională București: „Caruselul Prieteniei” și „Majura Duo Festival”, în această săptămână în foaier.

opera nationala bucuresti Caruselul PrietenieiTeatrul Muzical Ambasadorii în parteneriat cu Opera Națională București prezintă sâmbătă, 15 octombrie, și duminică, 16 octombrie, începând cu ora 11:00, spectacolul pentru copii „Caruselul Prieteniei” adaptare pe muzică de Mihail Jora.

Spectacolul avea loc în Foaierul Operei Naționale București. Într-un București interbelic, piața circului este invadată de bâlciul verii, aici îi regăsim pe vânzătorii ambulanți de dulciuri, jucării și alte atracții pentru copii. Povestea se aprinde odată cu momentul apariției copiilor năzdrăvani care strică dispoziția pieței, dar mai ales pe cea a clovnului adormit, mereu rămas în urma timpului. El devine ușor marioneta preferata a grupului răutăcios de copii, care pune la cale sabotarea spectacolului de circ.

Locul preferat de întâlnire al grupului rămâne caruselul, aici se pun mereu la cale planurile de peste zi. Pentru ca povestea să nu rămână incompletă, printre răutăcioși apare dragostea, Caruselistul și Chiva, doi tineri naivi, uniți prin dragoste la prima vedere. Grupurile copiilor se separă din cauza neînțelegerilor, conflictul se amplifică în momentul în care în rândul copiilor apare atașamentul față de cele petrecute la circ. Băieții și fetele nu se mai înțeleg, țelurile comune se despart, băieții aleg răzbunarea și răutatea gratuită, iar fetele reconcilierea.

Rămași afară din cortul circului, chiar înaintea începerii spectacolului, grupul de băieți resimte gustul destrămării prieteniei, lucru care îi va transforma în cele din urmă și îi va aduce din nou împreună pentru mai multe aventuri. Circul simbolizează copilăria și puritatea ei, sub cupola circului, caruselul se învârte înțesat cu amintiri.

opera nationala bucuresti Majura Duo FestivalSâmbătă, 15 octombrie, ora 15:00, în foaierul Operei Naționale București va avea loc recitalul 2+22’= 2022 din cadrul Majura Duo Festival.

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional „Duo Majura”, organizat de Asociația „Majura Christ”, un eveniment de anvergură națională și internațională, care cuprinde recitaluri de muzică clasică și jazz destinate melomanilor, dar și publicului larg. Festivalul aduce în atenția audienței duo-uri pianistice (patru mâini și două piane) și vocale (lied), alcătuite atât din artiști consacrați la nivel internațional, cât și din copii și tineri aflați la început de drum.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.