Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/10/2022
Lifestyle / Fashion

Care sunt culorile sezonului?

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii Care sunt culorile sezonului? Share Care sunt culorile sezonului?
culori


Pantone anunța în ianuarie culoarea anului 2022: o nuanță de lila denumită Very Peri, așa că nu e de mirare că aproape toată primăvara aceasta a fost prezentă prin magazine.

Care sunt culorile sezonului?

Totuși, așa cum în fiecare început de an ne propunem să mâncăm mai sănătos sau să facem mai mult sport și ajungem să nu respectăm planul, așa și Very Peri este înlocuită în perioada toamnă-iarnă de alte culori, la fel de îndrăznețe.

Care sunt culorile sezonului?
Valentino

Una dintre ele, care a reușit să persiste chiar și după terminarea verii, este Barbiecore Pink, o nuanță de roz-aprins. Deși ați putea spune că este imposibil ca rozul să mai facă parte din culorile „la modă”, deoarece asemănarea dintre această culoare și feminitate este arhicunoscută, aflați că marii creatori de modă au decis să aleagă o nuanță saturată de roz în creațiile lor pentru a simboliza putere și independență. Cel care a transmis primul acest mesaj a fost Valentino Garavani, care a ales să își bazeze o întreagă colecție pe această nuanță de roz, urmat fiind de Burberry și Chanel, care au folosit în creațiile lor nuanțe de roz pal.

Care sunt culorile sezonului?
Michael Kors

Cum toamna, frunzele își schimbă nuanțele, nu e de mirare faptul că sezonul aceasta vom regăsi și foarte mult galben Marigold printre articolele vestimentare în trend. Această nuanță de galben a devenit populară la fashion show-urile de Toamnă/Iarnă 2022, unde creațiile lui Victor Glemaud au surprins plăcut publicul. Nu trebuie totuși uitată nici contribuția lui Michael Kors, care a valorificat culoarea în colecția sa de costume. Dacă nu e Marigold, e Aperol Orange, o nuanță de portocaliu aprins, care poate fi regăsită în magzine încă de la începutul primăverii. Cei care au integrat în creațiile lor intensa, dar frumoasa culoare sunt Michael Kors și Alexander McQueen.

Care sunt culorile sezonului?
Michael Kors

Cum spunea și fostul imn, „trei culori cunosc pe lume”, ultima culoare care va predomina în magazine sezonul aceasta este albastru. Dacă în cazul celorlalte două aveam nuanțe specifice, la albastru există mai multe: de la cerulean la albastru cobalt sau roial. Casa de modă care a valorificat nuanțele de albastru este Balenciaga la show-urile dedicate colecțiilor de Toamnă/Iarnă 2022, urmând ca popularizarea nuanței aprinse de albastru să fie executată de Kim Kardashian la Oscaruri.

Care sunt culorile sezonului?
Balenciaga

Bineînțeles că introducerea în garderobă a acestor culori îndrăznețe poate reprezenta pentru mulți o provocare și cel mai bun sfat este să optați fie pentru accesorii în aceste nuanțe, fie pentru un singur articol vestimentar care să ofere o pată de culoare look-ului. Dacă totuși culorile saturate și vibrante nu sunt nici pe departe în topul alegerilor, aflați că, în continuare, nuanțele de maro, precum maroul închis sau vanilla latte beige, se regăsesc în cadrul majorității colecțiilor caselor de modă.

Să nu uităm, totuși, că albul și negrul vor fi întotdeauna la modă și în combinație cu articole cu sclipici vor reprezenta mereu alegeri inspirate.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută