Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/10/2022
Festival Festivaluri 2022 Zile si Nopti

PREMIERE DFF| Program filme nominalizate la Dracula Trophy 2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii PREMIERE DFF| Program filme nominalizate la Dracula Trophy 2022 Share PREMIERE DFF| Program filme nominalizate la Dracula Trophy 2022
premiere dff Dracula Film Festival


PREMIERE DFF 2022. Program filme nominalizate la Dracula Trophy 2022

Dracula Film Festival #10. Șapte ficţiuni fantastice intră în cursa pentru Dracula Trophy!

Filmele, difuzate toate în premieră în România, sunt programate pe parcursul a două zile la Cinemateca Patria din Braşov şi se constituie în şapte motive atractive pentru o experienţă de going out inedită pentru amatorii de poveşti fantastice.

VINERI, 14 OCTOMBRIE 2022, PREMIERE DFF 2022

RED SKY METAL GIANTS (Argentina, 2022, r: Leguiza Marcelo)

                                                          

Psycho-dramă construită pe tulburările psihice ale unei tinere pentru care frontiera dintre real şi fantezie îşi modifică în permanenţă substanţa. Bianca suferă consecinţele unei traume din copilărie. Bianca a fost răpită de un cult religios. Bianca ia somnifere care în fapt îi stimulează insomnia. Bianca pare a fi schizofrenică şi trăieşte într-un univers în care halucinaţia ia locul realităţii şi invers. Bianca se hotărăşte să se salveze pe ea însăşi din acest coşmar. Mai poate însă să o facă?

Despre acest film nou, selecţionat în iulie anul acesta şi la Fantaspoa, ne vorbeşte în exclusivitate, în avanpremiera proiecţiei din DFF, chiar autorul său, Marcelo Leguiza: https://youtube.com/shorts/XRyFv4PXVmk?feature=share

 

AFTER SHE DIED (Australia, 2022, r: Jack Dignan)

                                                          

Mystery-Thriller cu accente Horror captivant, care reprezintă debutul în lungmetraj al foarte tânărului cineast Jack Dignan, ale cărui ‘short’-uri It Feels Like Spring (2019) şi Does Nobody See the Gun? (2020) au avut un parcurs festivalier extrem de consistent.

O adolescentă care încă îşi plânge mama, relativ recent decedată, descoperă că noua iubită a tatălui ei seamănă întru totul cu defuncta. Mai este mama ei îngropată în cimitir? Cine este cu adevărat nou venita? Rămâne de văzut!

 

THE HERMITS (Franţa, 2022, r: Julien Botzanowski)

                                                          

Proaspat câştigator în luna septembrie al marelui premiu la Independent Horror Movie Awards, Les autarciques (titlul original al lui The Hermits), cel mai nou film al premiatului cineast independent Julien Botzanowski (Rutabaga, Tranches de Vi), este un pur Horror.

Pe parcursul unei lungi călătorii, un cuplu se opreşte ca să petreacă noaptea în casa unui unchi decedat, neştiind că în păduricea din apropiere şi-a găsit adăpost şi ascunziş un trio asocial. Foarte repede, devin victimele terorii sângeroasei Ma şi a celor doi acoliţi ai săi, deranjaţi de vizitatorii inoportuni.

 

SÂMBĂTĂ, 15 OCTOMBRIE 2022, PREMIERE DFF 2022

IN ALBIS (Spania, 2022, r: Daniel Cabrero)

PREMIERE DFF

Dupa comedia neagră Coda 77, proiectată la Dracula Film Festival în 2020, cineastul Daniel Cabrero revine la Braşov cu noul său film, In albis, povestea unei tinere actriţe metamorfozate în scriitoare ce părăseşte orasul pentru câteva zile la munte, în căutarea inspiraţiei, şi are parte în pustietate de tot soiul de interacţiuni şi experienţe surprinzătoare.

Comedie Fantasy luminoasă şi caldă, In albis , care a avut premiera în Spania în această vară, vorbeşte într-un mod foarte simpatic despre redobândirea încrederii în sine în cele mai neaşteptate circumstanţe.

 

WALKING AGAINST THE RAIN (UK, 2022, r: Scott Lyus)

                                                          

Conceput ca un SF-Horror apocaliptic, Walking Against the Rain spune povestea a doi supravieţuitori solitari ce hălăduiesc într-o lume depopulată de un cataclism, încercând cu disperare să dea unul de celalalt, vânaţi fiind de creaturi non-pământene. Singurul instrument de comunicare între ei îl reprezintă nişte walkie-talkie ale căror baterii sunt pe moarte.

Filmul e departe însă de a fi un tratament simplist a temei ‘oameni vs. monştri’, referindu-se în primul rând la valorile umane elementare pe care personajele le conservă cu obstinaţie prin intermediul dialogului prin radio.

 

THE CREEPING (UK, 2021, r: Jamie Hooper)

                                                          

Dramă Horror de atmosferă care explorează teroarea din perspectiva fricii de necunoscut. Datorită unor experienţe traumatizante în copilărie, Anna s-a înstrăinat de casă şi familie. După mulţi ani, revine pentru a-şi îngriji bunica, ale cărei simptome de demenţă se înrăutăţesc, şi, la scurt timp, lucruri stranii încep să se întâmple în casă, conducând-o spre descoperirea unui întunecat secret de familie, ce ridică încet cortina peste trecutul ei tragic, forţând-o să caute soluţia misterului pentru a supravietui.

Filmul a avut premiera mondială la Panic Fest în mai 2022, unde a câştigat 3 premii. Jamie Hooper a avut un mesaj cu totul aparte pentru publicul Dracula Film Festival…

BLADES IN THE DARKNESS (Germania, 2022, r: Alex Visani)

Trailer film                                                          

Regizat de un veteran al cinematografiei de gen post-2000, Alex Visani (Nati morti, Stomach, Mindcreep), Blades in the Darkness este un Actioner Horror al cărui poveste pleacă din timpul Razboiului Civil din Albania, în 1997, când un adolescent se refugiază într-un adăpost abandonat, pentru a ajunge în Tirana anului 2022, cu bunkerul devenit subiect de planuri de investiţie din partea unor tineri animaţi de interese discutabile. În subteran, ei dau însă de droguri, de violenţă şi de o teroare incomensurabilă.

Iată ce ne spune Alex Visani despre filmul său:

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.