Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2022
Artă & Cultură

“Be-Brașov” construiește harta emoțională a orașului

Alexandra Dobre De Alexandra Dobre
Comentarii “Be-Brașov” construiește harta emoțională a orașului Share “Be-Brașov” construiește harta emoțională a orașului
Brasov


“Be-Brașov” construiește harta emoțională a orașului

Organizatorii proiectului “Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului” lansează un apel către toți brașovenii care doresc să contribuie la construirea unei hărți emoționale a orașului, alcătuită din imagini din arhivele lor personale.

Astfel, cei care dețin imagini din orașul Brașov și doresc să contribuie la alcătuirea unei instalații din imagini noi și vechi din oraș, o pot face trimițând fotografiile lor la adresa be-brasov@docuart.ro până la data de 15 octombrie.

" "

„Proiectul deschide un album al comunității Brașovului, scris în timp real și ghidat de memoria afectivă a participanților. Be-Brașov apelează la un tip de patrimoniu emoțional, intim, construit din experiențele fiecărui om, sub o lentilă vulnerabilă și sinceră – genul care ne bucură pentru că generează produse valoroase ale proiectului.

Încercarea de a desena harta emoțională a Brașovului sper să devină – cât de curând – o hartă emoțională națională, însoțită de un ghid de trăit conștient și prezent. Ne lipsește acest tip de raportare la elementul urban, avem însă timpul și resursele să compensăm”, declară Daniela Apostol, managerul Asociația Docuart, organizatorul proiectului.

Be-Brașov este un proiect de dezvoltare durabilă ce implică un număr de 35 de tineri cursanți, prezenți la un program de dezvoltare personală, prin participarea lor la 3 ateliere practice de film(documentar), teatru(documentar) și fotografie documentară pe parcursul a 40 de ore/curs, precum și crearea unei comunități interesate de păstrarea și valorificarea patrimoniului afectiv, cultural și arhitectural local (forme importante de practicare a turismului cultural).

Cursurile se vor finaliza pe 16 octombrie cu un film documentar, o expoziție de fotografie și o piesă de teatru alcătuită din monologuri dezvoltate în cadrul cursului de către participanți.

Producțiile primei ediții a proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului vor fi expuse și prezentate printr-o serie de evenimente în oraș, în cursul lunii octombrie, precum și online, pe platforma online dedicată proiectului.

Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului este un proiect organizat de Docuart, finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Despre Docuart:

Asociația Docuart se dedică din 2010 proiectelor de susținere a documentarului românesc și inițiativelor de educație cinematografică.
De-a lungul timpului, asociația a organizat o serie de evenimente cu misiunea de a valorifica cinematografia autohtonă, precum București Docuart Fest, Caravana Docuart, Proiecțiile Docuart, sau documentarul de(spre) artă, în proiecte de tip festivalier Bucharest Art Film Festival și Brâncuși Nocturn.

De asemenea, Docuart produce și organizează proiecte de intervenție socio-culturală, folosind instrumente și metode relevante din domeniul vizual.

Proiect cofinanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Partener principal: Radio Guerrilla

Parteneri: Filarmonica Brașov, CESI, Cărturești, Artburg

Parteneri media: Nova TV Brașov, Agerpres, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Modernism.ro, The Institute, Ziarul Metropolis, Zeppelin, Litera 9

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută