Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/10/2022
Artă & Cultură / Teatru

“DINCOLO DE CORTINĂ” @Teatrul Bulandra

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii “DINCOLO DE CORTINĂ” @Teatrul Bulandra Share “DINCOLO DE CORTINĂ” @Teatrul Bulandra
dincolo-de-cortina


Teatrul Bulandra, cu susținerea Primăriei Capitalei, lansează, pentru liceeni, proiectul: “DINCOLO DE CORTINĂ”

Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, asumându-și tradiția și responsabilitatea de reper cultural major al Capitalei, lansează proiectul “DINCOLO DE CORTINĂ”, dedicat stimulării interesului tinerei generații pentru valorile artistice autentice și pentru manifestările culturale contemporane.

În cadrul proiectului, care se va desfășura pe parcusul întregii stagiuni, elevii liceelor din Capitală, în baza unui parteneriat încheiat cu Teatrul Bulandra, vor avea ocazia de a se întâlni “dincolo de cortină”, la finalul spectacolelor selectate, cu actorii pe care au avut ocazia să îi urmărească pe scenă.

În aceste contexte neconvenționale, va fi încurajat un dialog deschis despre specificul meseriei de actor, despre fenomenul teatral, despre relevanța pasiunii și a vocației în cristalizarea opțiunii profesionale și, nu în ultimul rând, despre beneficiile sociale pe care le asigură unui tânăr un capital cultural consistent.

“Cred că teatrul, instituțiile culturale în general, au responsabilitatea de a merge spre tineri, de a-i căuta, de a le vorbi în interesul lor. Nu e deloc suficient să rămânem în sală și să ne plângem că tinerii stau pe TikTok și nu mai fac diferența între artă și kitsch. Sunt convins că, dacă noi avem deschiderea să le dezvăluim secretele meseriei noastre, vor avea și ei curiozitatea de a ne cunoaște. Sper că vor participa la proiectul nostru atât liceenii deja pasionați de fenomen, cât și cei care, poate, cu această ocazie, vor intra, în premieră absolută, într-o sală de teatru. Mulțumesc profesorilor care își vor încuraja elevii să ne treacă pragul. Am încredere că și alte teatre se vor implica în acest proiect.” – a declarat Vlad Zamfirescu, manager al Teatrului Bulandra.

Reprezentanții liceelor se pot înscrie în proiect trimițiând un mesaj la office@bulandra.ro. Pentru a putea asigura un dialog consistent între elevi și actori, numărul locurilor alocate acestui proiect va fi limitat la cel mult 10 liceeni/reprezentație.

dincolo-de-cortina

Proiectul va debuta duminică, 2 octombrie 2022, ora 19.00, la Sala Toma Caragiu, cu “de ce să fii frumos” de Neil LaBute, în regia Marei Oprea, o producție UNATC, prezentată în parteneriat cu Teatrul Bulandra, în care actori tineri și foarte talentați trăiesc, pe scenă, povești de viață de imediată actualitate, foarte relevante pentru publicul tânăr.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută