Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2022
Artă & Cultură Viața Orașului

Narațiuni Sonore 2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Narațiuni Sonore 2022 Share Narațiuni Sonore 2022
naratiuni sonore


“frunzele uscate suflate de o briză ușoară, sau căderea lor
crenguță minusculă care se rupe sub talpa ta când pășești
albine, muște și greieri
un cântec de pasăre pe care îl auzi pentru că, pentru o clipă, te desprinzi de fluxul tumultuos al cotidianului
vorbire calmă sau o șoaptă
foșnetul trecător al hainelor
rezonanța surprinzătoare a unui spațiu arhitectural
pașii pe o stradă goală
pâlpâirea sonoră a unui neon
sunetul unei porți care se închide.”

Suntem încântați să te invităm la NARAȚIUNI SONORE 2022, cu un program de 9 zile ce va include instalații, ateliere, performance-uri sonore, audiții, plimbări sonore și prezentări de artist.

Ediția de anul acesta propune o intervenție mai reținută asupra spațiului public. Te invităm să asculți în jurul tău cu atenție ȘI intenție, să te concentrezi pe detalii, să apreciezi discreția și să te bucuri de liniștea atât de rară, să te apropii de lucruri, să închizi ochii și să asculți fără teama de imaterialitatea sunetului, sau de absența suportului vizual. Te invităm să te bucuri de sunetele mici, de rezonanțele ascunse sau cele secrete ale orașului.”

Artiștii: Maria Balabaș [RO], Vlad Brăteanu [RO], Valentin Cernat [RO], Raul Keller [EE], Michal Kindernay [CZ], Jacob Kirkegaard [DK], Nicolas Montgermont [FR], Nava C2 (Rareș Moldovan, Dorian Bolca, Ilie Duță) [RO], Anamaria Pravicencu [RO], pablo sanz [ES], Nika Schmitt [NL], Sillyconductor [RO].

Co-curatori: Anamaria Pravicencu, Carsten Seiffarth, Levente Kozma

Evenimentul se desfășoară în perioada 1 – 9 octombrie 2022, pe un traseu fizic și imaginar, care urmărește conștientizarea spațiului urban, trăit, explorat și (re)descoperit, a ecologicului de tip emoțional, acustic, senzorial și social. Traseul, care pornește din centrul orașului, pe malul canalului Bega, către periferie, traversează un peisaj urban cu o încărcătură istorică diversă și ne induce într-o serie de incursiuni sonore și vizuale.

» Află mai multe pe site
» Program

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută