Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2022
Artă & Cultură Festival

Bucharest Photofest #7, 9 zile dedicate fotografiei și educației vizuale

Anca Spiridon De Anca Spiridon
Comentarii Bucharest Photofest #7, 9 zile dedicate fotografiei și educației vizuale Share Bucharest Photofest #7, 9 zile dedicate fotografiei și educației vizuale
Photofest


Bucharest Photofest revine cu cea de-a șaptea ediție în perioada 1 – 9 octombrie în mai multe spații din București și reunește în cele 9 zile dedicate fotografiei și educației vizuale aproximativ 30 de evenimente grupate într-o temă – Trust / Încredere: expoziții, proiecții de film, showcases, discuții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar și concerte live și invitați speciali din Indonezia, UK, SUA, Grecia, Islanda, Japonia, Ungaria, Italia și nu numai.

Toate evenimentele din program sunt cu intrare liberă pentru public, iar participarea la ateliere se realizează pe bază de înscriere.

Ediția de anul acesta pune accentul pe multă interacțiune, exemple în acest sens sunt atelierele practice despre fotografie, dar și despre videografie, plimbările în oraș pentru fotografie urbană și, mai ales, în prima zi de festival un eveniment special are loc la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București intitulat „Perspective și imagini în medium format și large format” și susținut de profesori ai universității de la secția fotografie.

La această ediție de festival unul dintre invitații de marcă este artistul Sigurður Ólafur Sigurðsson (Islanda) care va susține o prezentare despre activitatea sa de fotojurnalist și bogata sa experiență în zona fotografiei documentare.

Printre evenimentele din agenda acestui an se mai numără atât expozițiile de neratat The land of the sea – Irene Barlian (Indonezia), Rewired – Felicia Simion (România), Dispatches from Malawi – Danilo Arenas (Japonia), Greece’s Dirty Secret – Anna Pantelia (Grecia), Emotions – Rareș Beșliu (România), cât și prezentările și poveștile semnate de Radu Diaconescu, Adrian și Roxana Cârmaciu sau cele ale lui Alin Anghelovici.

O prelegere de maximă importanță este susținută de specialiștii, curatorii și fotografii italieni Alessandra Capodacqua, Donata Pizzi, Steve Bisson cu titlul Empowering the Female Gaze. Italian Women Photographers from the Collezione Donata Pizzi, 1965-2022.

Photofest

Bucharest Photofest își propune să fie cel mai important festival de fotografie din România, ce transformă fotografia într-un instrument de educație vizuală şi un pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualităţii socio-politice şi cultural-umane și şi-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională.

Text de Anca Spiridon

Foto cover: Sigurður Ólafur Sigurðsson

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută