Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2022
Artă & Cultură / Carte Viața Orașului

Lansarea volumului „Fals tratat de muzeologie”, la Muzeul Național de Istorie a României

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lansarea volumului „Fals tratat de muzeologie”, la Muzeul Național de Istorie a României Share Lansarea volumului „Fals tratat de muzeologie”, la Muzeul Național de Istorie a României


Muzeul Național de Istorie a României în colaborare cu Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu, anunță lansarea volumului „Fals tratat de muzeologie”, autor Emil Păunescu. Evenimentul va avea loc joi, 29 septembrie 2022, începând cu ora 13:00, în Sala Lapidarium a Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), în prezența autorului și a invitaților săi.

Lansarea volumului „Fals tratat de muzeologie”, la Muzeul Național de Istorie a României

Lucrarea „Fals tratat de muzeologie” este alcătuită din două volume ce însumează peste 1000 de pagini și a fost publicată în 2021 (vol. I), respectiv 2022 (vol. al II-lea) la Editura „Sud” din Bolintin Vale. 

„Cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei, am recuperat o arhivă personală (care fusese sechestrată în primăvara lui 2015 în depozitul Muzeului din Giurgiu), ceea ce a făcut posibilă scrierea acestei lucrări. Pe parcursul a doi ani, am reunit în cuprisul ei trei posibile cărți […]: o istorie a carierei mele muzeologice (de factură memorialistică), un raport plictisitor al activităților profesionale (de factură bibliografică) și o culegere de învățăminte teoretice, sedimentate în urma experiențelor trăite.” – Emil Păunescu.

Emil Păunescu este istoric, cercetător pasionat și dedicat al trecutului orașului natal, Giurgiu, și membru de onoare în cadrul echipei Muzeului Județean „Teohari Antonescu”, la conducerea științifică a căruia s-a aflat timp de 15 ani.

Accesul se va face gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută