Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2022
Social Viața Orașului

Labirintul relațiilor în lumea autismului, un nou proiect destinat comunității ieșene lansat de Asociația Zbor de Fluturi.

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Labirintul relațiilor în lumea autismului, un nou proiect destinat comunității ieșene lansat de Asociația Zbor de Fluturi. Share Labirintul relațiilor în lumea autismului, un nou proiect destinat comunității ieșene lansat de Asociația Zbor de Fluturi.
Asociația Zbor de Fluturi


Asociația Zbor de Fluturi lansează un nou proiect „Labirintul relațiilor în lumea autismului” prin care își propune să organizeze activități cu copiii din spectrul autist, cursuri cu părinții copiilor cu TSA, dar și activități în școli din municipiul Iași în vederea creșterii gradului de conștientizare, relaționare și înțelegere a spectrului autist.

Proiectul „Labirintul relațiilor în lumea autismului” este derulat de Asociația Zbor de Fluturi și finanțat
prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Acesta se va desfășura în perioada octombrie 2022 – februarie 2022 și se va încheia în luna prin organizarea unui experiment social. Labirintul senzorial va fi amplasat într-un spațiu public astfel încât oricine să poată participa și experimenta senzațiile unei persoane din spectrul autist.

Asociația Zbor de Fluturi

Labirintul relațiilor în lumea autismului” vine ca un răspuns la nevoia copiilor cu autism de a crea o punte de legătură cu comunitatea din jurul lor. De aceea, activitățile proiectului se desfășoară atât cu persoanele tipice, cât și atipice.
Prin implementarea labirintului senzorial în instituțiile școlare din orașul Iași se urmărește încurajarea unor relații mai sănătoase între toți copiii și înțelegere mai aprofundată a ceea ce presupune spectrul autist.

Cursurile pentru părinții copiilor cu TSA își propun să îi ajute pe adulți să îi susțină pe copii să dezvolte abilități de relaționare socială, iar activitățile cu copiii din spectru autism îi vor ajuta să progreseze în interacțiunile sociale.
Obiectivul experimentului social este să invite comunitatea ieșeană să pășească în lumea persoanelor cu autism și astfel să se maximizeze șansele de integrare a persoanelor atipice.Începând cu luna octombrie specialiștii Asociației Zbor de Fluturi încep activitățile care se vor desfășura atât la centrul asociației, cât și în opt instituții școlare.

 

Misiunea Asociatiei Zbor de Fluturi este să ofere o șansă de recuperare copiilor cu autism, prin servicii specializate, programe de terapie personalizate si promovarea drepturilor si demnitatii acestora. Copii sunt sustinuti în dezvoltarea abilităţilor lor cognitive, sociale si de limbaj. Abordarea terapeutica se bazează pe principiile analizei aplicate a comportamentului ( ABA), terapie cu cele mai bune rezultate în lucrul cu copii cu Tulburari din Spectru Autist. Detalii pe https://www.asociatiazbordefluturi.ro/

În stare de bine
Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții grupurilor vulnerabile și a comunităților din care acestea fac parte, prin sprijinirea inițiativelor din domeniile Cultură, Sport sau Viață Sănătoasă care au un impact poztiv asupra acestora. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine  în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect  esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin  implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub  umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor  CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și  urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.  Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.  

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală,  independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă  puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății  civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.  Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.