Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/09/2022
Muzică / Omul cu discurile

OMUL CU DISCURILE | PORCUPINE TREE „Closer / Continuation”

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii OMUL CU DISCURILE | PORCUPINE TREE „Closer / Continuation” Share OMUL CU DISCURILE | PORCUPINE TREE „Closer / Continuation”


OMUL CU DISCURILE | PORCUPINE TREE „Closer / Continuation”

Porcupine Tree nu au revenit, pentru că nu au plecat nicăieri. Au încheiat un capitol, într-un moment de hiatus creativ, de platitudine a rutinei și au continuat în momentul în care elementele s-au aliniat din nou în direcția calității și a consistenței. Asta nu ne anunță o reunire pe termen lung, dar ne dă ocazia de a mai primi ceva bun de la una dintre cele mai puternice trupe din rock-ul ultimilor ani, într-un moment în care ne așteptam mai puțin. Progresiv, desigur, dar tot rock rămâne, prin riff, greutate, presiune, atmosferă și sensul dat de niște muzicieni care oferă o formă personală, impresionantă, de unicitate.

Citește și:

Porcupine-Tree-coverCloser /Continuation conține suficientă esență de Porcupine Tree pentru a ne face să credem că jumătatea a doua a titlului conține adevăr, iar legătura cu rock-ul progresiv al anilor ’70 se menține într-o proporție sănătoasă. Wilson, Harrison și Barbieri nu s-au mulțumit să recicleze limbajul obișnuit, ci au găsit entuziasmul de a descoperi viață în locuri pe care le credeam secate.

Albumul menține tonul cerebral-melancolic care stă în amprenta grupului pe piese cântate confortabil la un nivel tehnic mult peste media generală a muzicienilor de rock/pop, păstrând tendința de a explora. Înseamnă asta o continuare pe termen lung? Contează mai puțin, la fel cum am ști că e chiar ultimul lor album. Merită ascultat?

Nu doar că merită, dar e o audiție esențială în peisajul aparițiilor, cu o entuziasmantă doză de vigoare și calitate. Un excelent rezultat de grup!

Recomandare de Berti Barbera

Cover foto © Alex Lake

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.