Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2022
Muzică

STING, din nou la Cluj-Napoca

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii STING, din nou la Cluj-Napoca Share STING, din nou la Cluj-Napoca
STING


După cinci ani de la ultimul concert în România, Sting revine în țară pe 30 septembrie, la BT Arena din Cluj-Napoca, unde îl va avea ca invitat special pe Joe Sumner (foto), fiul său multi-instrumentist, lider al grupului rock Fiction Plane, cunoscut publicului prin LP-urile de rock alternativ Everything Will Never Be OK, Left Side of the Brain sau Sparks.

Joe Sumner
Joe Sumner

De altfel, The Bridge, cel mai recent album al lui Sting se încadrează fără probleme în zona rock-ului, fiind primul material discografic recent ce primește influențe din partea genului, asta după ce muzicianul britanic s-a concentrat pe zona reggae-ului (LP-ul 44/876, lansat în 2018, alături de muzicianul jamaican Shaggy) și a îmbrăcării fostelor hituri în haine mai moderne (albumul My Songs, primit cu rețineri din partea criticilor și a fanilor).

Sting
Sting

Nu este mai puțin adevărat faptul că Sting a fost mereu un maestru al experimentării stilistice, căci de la new wave-ul inovator al albumelor The Police până la pop-ul optzecist de mare succes de pe LP-uri precum …Nothing Like The Sun, soft rock-ul prezent pe Ten Summoner’s Tales sau muzica folk cu tentă autobiografică de pe albumul conceptual The Last Ship (ce conține piese compuse pentru musical-ul cu același nume, cu producții de succes în Chicago, Toronto, Salt Lake City, dar și pe Brodway) este cale lungă, Sting explorând toate posibilitățile jazz-ului, ska-ului, jazz-ului și pop-ului, fără a-și pierde pe parcurs identitatea artistică. Revenind în prezent, nou lansatul The Bridge îl întoarce pe muzician în zona de confort a rock-ului, deși complexitățile armonice și melodice par că nu îl părăsesc niciodată.

Dominic Miller
Dominic Miller

Cât despre concertul de la Cluj, parte a turneului My Songs, început în 2019 și trecut deja prin marile orașe ale Europei și Americii de Nord, acesta va conține o bună parte din hiturile lui Sting, completate de cunoscutele piese The Police și noi cântece de pe The Bridge. În plus, muzicianul va fi însoțit și de instrumentiști de excepție, printre care se află chitaristul Dominic Miller (foto), membru al trupei sale încă din 1991 și co-autor al piesei Shape of My Heart, dar și bateristul Josh Freese, a cărui listă de colaborări este cât se poate de eclectică, plecând de la Guns N’ Roses și ajungând la Nine Inch Nails, A Perfect Circle, Weezer, Paramore, The Offspring sau Sublime with Rome.

STING, din nou la Cluj-Napoca

Așteptăm, așadar, revederea cu unul din marii reprezentații ai pop-rock-ului ultimilor 50 de ani, într-un concert ce va trece prin întreaga carieră a artistului care a unit genuri și abordări muzicale aflate la poli opuși, printr-un simț explorator inedit și plin de curaj.

Referințe video STING

Sting and Joe Sumner @ Palagio Aug 22-2021 

Sting – Rushing Water (Official Video) 

Sting – Shape Of My Heart (Live In Paris At The Pantheon) 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută