Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/09/2022
Muzică Artă & Cultură / Performing arts

Pianistul Andrei Irimia lansează un nou album și începe un turneu național

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Pianistul Andrei Irimia lansează un nou album și începe un turneu național Share Pianistul Andrei Irimia lansează un nou album și începe un turneu național


După succesul proiectului Nuit Minimaliste, în care au predominat compozițiile solo și liniile melodice minimaliste, pianistul Andrei Irimia lansează un nou album în această toamnă, un mix complex de pian cu vioară și violoncel. Concertul de lansare a albumului All Strings Attached va avea loc pe 28 septembrie 2022, în București, la Arcub Gabroveni.

Pianistul Andrei Irimia lansează un nou album și începe un turneu național

Noul repertoriu va fi prezentat publicului într-un turneu național, cu o serie de concerte până la sfârșitul anului. Printre orașele anunțate la acest moment se află București, Constanța, Brașov și Sibiu. Albumul al cărui autor este Andrei Irimia include opt piese originale, în care este acompaniat de violonistul Răzvan Păun și de violoncelistul Thibault Solorzano. Muzica de pe “All Strings Attached” este susținută și de o sesiune video live înregistrată în studio, ce poate fi vizualizată aici:

Andrei Irimia – All Strings Attached – Studio Live Session | official video

All Strings Attached continuă îmbinarea preponderentă a minimalismului cu muzica clasică contemporană și este o nouă provocare la libertatea de a simți emoţii mai puternice.

Pianistul Andrei Irimia lansează un nou album și începe un turneu naționalSper ca muzica noastră să ajungă la cât mai multă lume. Cu ajutorul corzilor de vioară și violoncel, piesele de pe acest album au devenit mai profunde. Am lucrat la All Strings Attached în vremuri marcate de instabilitate, pe care le-am trăit cu toții diferit, dar care pentru mulți dintre noi au însemnat emoții și trăiri noi. Ne-a reamintit că totul e schimbător, și că e important ca în orice vremuri să rămânem conectați la rădăcini, la valori și la noi înșine. Albumul poate fi privit ca un paradox, fiindcă deși acest gen de muzică poate amplifica melancolia și dorul, ea este în același timp un catharsis și poate aduce alinare, limpezime, lăsând astfel loc din nou pentru visare, speranță și amintiri frumoase.“, a menționat Andrei Irimia.

Pianistul Andrei Irimia va susține turneul național de lansare a proiectului “All Strings Attached”, alături de violonistul Răzvan Păun și de violoncelistul Thibault Solorzano, în următoarele orașe:

  • București – Arcub Gabroveni, pe data de 28 septembrie, 2 noiembrie şi 8 decembrie.
  • Constanța –  Centrul Multufuncţional pentru Tineret  Jean Constantin, pe data de 11 octombrie
  • Brașov – Galeria Ora0 – pe data de 16 octombrie
  • Sibiu – Sala Oglinzilor – pe data de 20 noiembrie

*Mai multe orașe urmează să fie anunțate ulterior.

Biletele pentru concerte pot fi achiziționate pe Bilete online | Eventbook

Albumul “All Strings Attached” poate fi ascultat în întregime și poate fi descărcat de pe https://andreiirimia.com

Poate fi achiziționat pe suport CD, cât și VINYL în ediție limitată de la https://bit.ly/3QeJs4C.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută