Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2022
Lifestyle

Spirits Award, septembrie 2022: „ETSU Pacific”- Japonia

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Spirits Award, septembrie 2022: „ETSU Pacific”- Japonia Share Spirits Award, septembrie 2022: „ETSU Pacific”- Japonia
ETSU Pacific


Premiu în colaborare cu GINOTECA.

ETSU Pacific este unul dintre cele mai complexe şi surprinzătoare ginuri japoneze. Născut ca un spirit gustativ, metaforic şi vizual al Pacificului, tradus creativ în lumea ginului, ETSU este un regal de arome cu un rezultat neaşteptat, iodat, fresh, intrigant şi complex.

Spirits Award, septembrie 2022: „ETSU Pacific”- Japonia

În registrul ginurilor moderne, ETSU Pacific este făcut dintr-un amestec de ape din adâncurile Oceanului Pacific/ Marea Japoniei (ce îi conferă un atipic gust iodat), combinat cu apa pură din înălţimile munţilor Taisetsu, în distileria emblematică Asahikawa, din nordul insulei Hokkaido. La acestea se adaugă un intens gust de Yuzu – introdus în mai multe etape ale distilării –, precum şi note fresh şi complexe de citrice, asta fiindcă în crearea ETSU Pacific se foloseşte mult Yuzu, alături de amestecuri florale, fructe de pădure, ienupăr, coajă de portocală, rădăcină de lemn dulce, piper Sansho, pentru ca rezultatul să fie un gin unic, cu 43-45% alcool, povestindu-ne despre lumi gustative inedite ale coastei Japoniei.

Spirits Award, septembrie 2022: „ETSU Pacific”- Japonia

Mai mult, sustenabilitatea, autenticitatea şi organicul se regăsesc nu numai în „construcţia” ginului, ci şi în designul sticlei, 100% reciclată, dând tonuri unice de albastru fiecărei unităţi realizate manual.

Spirits Award, septembrie 2022: „ETSU Pacific”- Japonia

Reţetă cocktail special:

  • 40 ml Etsu Oceanic
  • 150 ml Apă tonică premium indian
  • Lămâie
  • Boboci de iasomie
  • Coacăze roşii

 

Recomandare de Alin Gălățescu

Alin Gălățescu – SENIOR EDITOR ZILE ȘI NOPȚI Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUMMER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Vezi recomandarea lunii august: Spirits Award, august 2022: NORDES

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută