Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/08/2022
Lifestyle / Spirits Award Eat & Drink / Drink

Spirits Award, august 2022: NORDES

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Spirits Award, august 2022: NORDES Share Spirits Award, august 2022: NORDES
Nordes


NORDES

NORDES este singurul gin creat pe coasta Atlanticului, în nordul Spaniei, în Galicia.

Regiunea este renumită pentru rădăcinile ei spirituale celtice și pentru componentele botanice unice. 

Tocmai aceste două elemente au stat la baza creaţiei lui “NORDES” – din întâlnirea unui prestigios somelier din Galicia cu un maestru în arta distileriei. Împreună, după multe încercări, au reușit să dea naștere unui gin unic care să reflecte misterul locurilor, dar și frumuseţea și lumea aromelor specifice acestor coaste atlantice. 

Rezultatul este un amestec de mirosuri florale și fructate care se transformă, pe măsură ce este degustat, în povești dulci, fresh, complexe, inedite, perfecte pentru orice combinaţie imaginată de cocktail, mai ales pentru vară. El a revoluţionat astfel arta ginului.

Secretul ginului “Nordes” este baza sa axată pe strugurii galicieni de soiul Albarino – ce dau o aromă soft, de fructe și flori albe.

Nordes

Strugurii sunt însoţiţi de alte 11 arome botanice, dintre care 6 specifice Galiciei.

Printre cele ale zonei regăsim: Salvia / Frunza de dafin / Lămâia cu verbena / Eucalipt / Menta / “Glassworth” de Atlantic. Dintre cele bazice nu lipsește: Ienupăr / Ginger / Cardamon / Hibiscus / Ceai Negru. Combinaţia aceasta este unică și irepetabilă oriunde în lume.

Toate aceste arome sunt distilate separat ca să se păstreze integral forţa și intensitatea maximă a fiecăreia. Distileria este una mică, exclusivistă, localizată lângă San Sebastian (Spania). 

Nordes

Sticla este de asemenea o marcă distinctă a NORDES, ea fiind creată de meșteri manufacturieri locali exclusiv în Sargadelos, manual, cu un porţelan de o consistenţă și culoare unice. 

Rezultatul este o experienţă pe toate simţurile, foarte intensă – de la cel estetic, iniţial, la cel de arome florale și fructate, când deschidem sticla, iar în final un gin unic la gust – de o prospeţime și un amestec unic de ierburi, flori și fructe simultan.

nordes

Reţetă cocktail special:

nordes

  • 40 ml Nordes Gin
  • 150 ml Apă tonică premium cu extract de portocale
  • Portocală deshidratată
  • Coajă de portocală
  • Coacăze roşii

 

Recomandare de Alin Gălățescu

Alin Gălățescu – SENIOR EDITOR ZILE ȘI NOPȚI Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUMMER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.