Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/09/2022
Artă & Cultură Evenimente Viața Orașului

Opera Națională Iași își declară oficial deschisă stagiunea 2022-2023 cu spectacolul în aer liber „Magia Serii în Sunet și Lumină” devenit deja emblematic

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Opera Națională Iași își declară oficial deschisă stagiunea 2022-2023 cu spectacolul în aer liber „Magia Serii în Sunet și Lumină” devenit deja emblematic Share Opera Națională Iași își declară oficial deschisă stagiunea 2022-2023 cu spectacolul în aer liber „Magia Serii în Sunet și Lumină” devenit deja emblematic
Magia Serii în Sunet și Lumină


Deschiderea oficială a stagiunii 2022 – 2023 a Operei Naționale Iași va avea loc weekendul acesta, pe 10 septembrie de la ora 20:00, cu emblematicul spectacol în aer liber Magia Serii în Sunet și Lumină. Aflată la a XI-a ediție, gala din acest an este specială, atât din punct de vedere al repertoriului, cât și al locului de desfășurare.

Ocrotită de cupola de stele a celui mai mare scenograf, Natura, și sub privirile unui simbol arhitectural al Iașului, esplanada Palatului Culturii se va transforma în scena Operei pentru un regal artistic. Conducerea Operei a luat și o serie de măsuri de precauție, așa că, în cazul în care sâmbătă seara va ploua puternic, evenimentul va avea loc duminică, de la ora 20,00.

Magia Serii în Sunet și Lumină

Pe scena din fața Palatului vor urca artiștii Operei din Iași și invitații surpriză, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului Jin Wang. Totodată, efervescența, eleganța și candoarea ariilor de operă și operetă, corurile celebre, momentele coregrafice completate de lasere și focuri de artificii promit să fie reperele unui eveniment de poveste din viața culturală a capitalei Moldovei.

Opera Naţională Iaşi a ajuns la cea de-a 66-a stagiune, iar gala de anul acesta promite să păstreze elementele de succes ale anilor trecuţi precum pagini muzicale fermecătoare, arii celebre de operă şi momente de balet, jocuri de lasere şi focuri de artificii. Organizatorii îi așteaptă pe ieșeni la acest eveniment de tradiţie, care atrage mii de spectatori în fiecare an, pentru a ridica împreună cortina unei noi stagiuni legendare la Opera Națională Română din Iași.

După deschiderea oficială, în luna septembrie, pe scena Operei ieşene vor fi interpretate spectacolele „Zâna păpuşilor”, „Les pecheurs de perles” şi „Carmen”. Ultimul eveniment din septembrie susţinut de Opera Iaşi, „Recital de toamnă”, va fi la sfârşitul lunii, în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.