Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/09/2022
Artă & Cultură / Art Expo

Descoperă Timișoara ascunsă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Descoperă Timișoara ascunsă Share Descoperă Timișoara ascunsă


 Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș vă invită să descoperiți Timișoara ascunsă.

În mansarda B2 a Bastionului Theresia va fi vernisată miercuri, 14 septembrie, de la ora 18, o expoziție cu fotografii reprezentative pentru Timișoara. Aceasta este realizată în colaborare cu Diana Cristea și Silviu Năstase și se numește „Descoperă Timișoara ascunsă”. Tot atunci va fi lansat și albumul de fotografii al expoziției, pe un fundal sonor special, susținut de „Incanto Quartetto”.

Descoperă Timișoara ascunsă

Un demers artistic inedit în Timișoara, care descoperă o lume ascunsă vederii. Clădirile vechi sunt de neînlocuit, vorbesc despre un alt timp, despre vechile meșteșuguri, evenimente trecute și spun povestea sufletelor care au trăit înaintea noastră. Ele reprezintă atât apreciere pentru strămoșii nostri și moștenirea lăsată de aceștia, dar și nostalgie pentru un trecut (adeseori) idealizat.

În cadrul expoziției vor putea fi admirate o sută de fotografii: ilustrate vechi aparținând Muzeului Național al Banatului, exteriorul clădirilor fotografiate de Silviu Năstase și interioare surprinse pe film de Diana Cristea (@timisoaraascunsa).

Vizitatorii vor avea ocazia să afle informații mai mult sau mai puțin cunoscute despre 15 clădiri alese de artiști pentru a fi dezvăluite publicului. Culegerea de texte o semnează Iasmina Mioc.

Clădirile în care ne adăpostim, locuri care ne devin cămine, toate spun lumii o poveste despre cine suntem și de unde venim. Expoziția ,,Descoperă Timisoara ascunsă” va putea fi vizitată la Bastionul Maria Theresia din strada Martin Luther, nr. 4, în perioada 15 septembrie – 1 octombrie, de marți până duminică în intervalul orar 10.00-18.00.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută