Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2022
Artă & Cultură Muzică

Rozana Mihalache | Halcyon și alte întîmplări

Rozana Mihalache De Rozana Mihalache
Comentarii Rozana Mihalache | Halcyon și alte întîmplări Share Rozana Mihalache | Halcyon și alte întîmplări


Septembrie e luna în care începe să miroasă a toamnă și ne dezmierdă, uneori, dacă suntem foarte norocoși, o tandră vară indiană.

Septembrie e luna în care începe școala, se dezvelesc copacii, avem liber la stridii, ne e dor de vacanțele din care tocmai ce ne-am întors.

Septembrie e luna în care Green Hours împlinește 28 de toamne. 12 dintre ele le-am trăit alături de el, bătrânul club de jazz din centrul Bucureștiului, în care, de cele mai multe ori, răsună muzici altfel.

La 28 de ani, Green Hours e tot zburdalnic și vine cu propuneri speciale pentru sezonul toamnă-iarnă: Ana Dubyk își va lansa albumul de debut („Halcyon”: Ana Dubyk, George Dimitriu, Andrea Caruso), pe 19 septembrie, pe 7 octombrie, band-ul elveţian de muzică pop-electronic Sophie de Quay revine după patru ani pe scena noastră (eveniment organizat alături de Ambasada Elveției la București), iar luna noiembrie aduce un concert (în parteneriat cu Goethe Institut) cu un pianist german cel puțin interesant, Christian Pabst.

Așadar, după două festivaluri rotunde: Jazzunique #2 și Green Hours JAZZ Fest XIV, oferta clubului nostru insistă să rămînă bogată. Și sperăm că și publicul va insista în curiozitate.

Cel mai mult mă emoționează lansarea albumului Anei Dubyk, o voce aparte pe scena românească de jazz.

Ana nu se teme să caute, să încerce, să se joace. Vocea ei e un instrument care farmecă.

Inteligența, frumusețea și empatia Anei se traduc în compozițiile ei și răsună direct în plexul spectatorului.

Nu mi s-a întâmplat doar o dată să plîng la un întreg concert al Anei Dubyk. Sigur, nu vă chem să plîngeți, ci să vă bucurați alături de ea și pentru ea.

Jazz-ul în România începe să capete forme alese. Jazz-ul în România e viu și țipă din rărunchi.

 „Lansarea mondială va fi pe 18 septembrie. Un concert în fosta Biserică Romano-Catolică de la Ofsenița, care va fi și live-stream. Prima locație este mai aproape de locul în care am început eu să cînt, iar Green este… Green. Green e locul în care am cîntat prima oară Silence in Petrila în București.” – Ana Dubyk.

Rozana Mihalache | Halcyon și alte întîmplări

Halcyon, conform scriitorilor antici, reprezintă o pasăre mitică, ce se înmulțește într-un cuib care plutește pe mare la solstițiul de iarnă, fermecînd vîntul și valurile întru calm.

Rozana Mihalache este nepoetă, jazz & cats mama & director artistic Green Hours & Jazzunique Festival.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută