Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/08/2022
Muzică

Anamaria Grumeza | Aniversare | THRILLER: 40 de ani de la lansarea unei capodopere

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii Anamaria Grumeza | Aniversare | THRILLER: 40 de ani de la lansarea  unei capodopere Share Anamaria Grumeza | Aniversare | THRILLER: 40 de ani de la lansarea  unei capodopere


De-a lungul carierei sale, Michael Jackson a lansat peste 200 de piese, 10 albume de studio, un album live, 34 de albume de tip compilație și 7 albume remix.

De asemenea, acesta a mai produs peste 180 de piese care nu au fost niciodată lansate.

1982, Thriller

Citește și:

Dintre albumele de studio lansate de Jackson, Thriller, din 1982, rămâne o adevărată legendă. Acesta a fost nu doar cel mai bine vândut album al său, ca artist, ci și cel mai bine vândut album din lume, în peste 70 de milioane de copii. Acest ocupat primul loc în America până în 2018, când a fost detronat de The Eagles, cu Their Greatest Hits (1971 – 1975). Cu toate acestea, albumul rămâne un fenomen la nivel internațional, datorită impactului puternic pe care l-a avut și pe care încă îl are, în ciuda faptului că este un album lansat cu 40 de ani în urmă.

" "

Thriller și-a găsit locul timp de doi ani și jumătate în topul albumelor Billboard, cu un record de 37 de săptămâni petrecute pe locul întâi. Prin acest album, Michael a vrut să aducă la un loc o succesiune de piese, unde, așa cum a declarat el însuși… „every song was a killer”. Pornirea sa către realizarea acestui album s-a bazat, totodată, pe faptul că și-a dorit să abordeze o nouă direcție, în urma reacțiilor negative continue împotriva muzicii disco, rezultând astfel un amestec de sunete pop, pop-disco, funk, rock și soul. Albumul Thriller a spart barierele rasiale în muzica pop(ulară), facilitând și făcând posibilă apariția lui Michael Jackson la MTV și, totodată, dându-i ocazia acestuia de a-l întâlni pe președintele Ronald Reagan, la Casa Albă.

thriller

Prin intermediul acestui album, Michael a fost primul care a folosit videoclipurile muzicale transformate în instrumente de promovare, iar cele realizate pentru piesele Beat It, Thriller și Billie Jean au fost ridicate la rang de artă. Succesul acestui album a fixat standardele industriei muzicale, prin intermediul melodiilor și al videoclipurilor sale și, mai ales, prin aceste strategii de promovare utilizate. Acest album a atins un record de 8 premii Grammy, câștigate în 1984, inclusiv titlul de „Albumul Anului”.

Criticii și publicațiile se referă adesea la albumul Thriller ca fiind unul dintre cele mai fabuloase albume din câte au existat.

A fost inclus în Grammy Hall of Fame, iar videoclipul muzical al piesei Thriller a fost inclus în Registrul Național de Film al National Film Preservation Board, la categoria „Filme semnificative din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.

Referințe foto

thriller
Michael Jackson dansând in iconicul videoclip pentru Thriller in 1983 via smoothradio.com Foto Epic Records

 

thriller
1984, în vizită la Casa Albă, cu președintele Ronald Reagan și soția acestuia Nancy, foto potus-geeks.livejournal.com

Referințe video

Michael Jackson – Thriller (Official Video)

Michael Jackson – Beat It (Official Video)

Michael Jackson – Beat It (Official Video)

Text de Anamaria Grumeza

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută