Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/08/2022
Muzică

Muzică pentru moleșeală locală… playlist canicular

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii Muzică pentru moleșeală locală… playlist canicular Share Muzică pentru moleșeală locală… playlist canicular


Vara nu e numai despre cocktailuri cu umbreluță, ape cristaline și piscine cu clor. Să fim serioși, înafară de cele câteva zile norocoase de concediu, ne cam confruntăm cu alte peisaje și simțiri vara, și nu vorbesc aici numai de sudoarea puratată de toți din cauza căldurii. Mersul la piață, de exemplu, pentru că sezonul permite, poartă cu sine un romantism și un caragialism în același timp. Așadar, vă povestesc cum m-am trezit martoră la achiziționarea unei bijuterii sezoniere, un pepene roșu. O doamnă cu părul tapat și negru corb se visa expertă în bătaia ritmului fructifer, însă avea o urmă de îndoială, pe care a ales să o transpună în mustrarea vânzătorului, ce aducea prin poziționarea țigării în maxilar, ce părea o părticică a propriului corp, a personaj naopoletan. Astfel, doamna a adus amenințarea expulzării din piață a comerciantului, în cazul în care pepenele nu se prezenta bun de mâncat, chiar și cu afte în cavitatea bucală. Vânzătorul a afirmat că pe el nu îl poate da afară nici măcar președintele statului, iar discuția, ca să vedeți cât de jucăușă e limba română, s-a transformat din tensionată, în hazlie, lupta de caractere fiind terminată cu dacă nu e bun doamnă, veniți să vă dau altul. Așa, vă invit la o felie de pepene și la un playlist cum se cuvine, bun de ascultat în drum spre piață sau cu geamurile închise în bătaia unei ventilator, ce își face simțită prezența:

Bossa Nova. Bossa, în portugheză, reprezintă un jargon de modă veche folosit atunci când cineva are un anumit tip de fler înnăscut. Așa a fost încununat în anii ’60 stilul relaxat și sincopat, născut din samba. Așadar, aș spune că e un gen ce poate fi admirat, urmărit conștient sau ignorat, până te face să îți miști șoldurile, sau măcar capul, după posibilități. Astfel, vi-i recomand, nu călduros, că temperaturile sunt deja ridicate, dar cu drag, pe Baden Powell, Antônio Carlos Jobim, João Gilberto și pe Joyce Moreno, singur găsiți la ei ceva sunete să vă gâdile urechile.

Parliament-Funkadelic. Am rămas tot în anii ’60, schimbăm doar locația și ne eliberăm de inhibiții cu acest grup suculent, copt și perfect pentru dulceață, să rămânem tot în tema fructiferă, potrivit și pentru pregătirea pentru un party, dar și pentru aranjat hainele pe culori, va face mult mai interesantă experiența.

Childish Gambino, Feels Like Summer. Cum să fi lăsat piesa asta deoparte, când până și videoclipul are o atmosferă de cartier văratec încins. Acum, am ales să o iau mot a mot, dar sunteți oricând bine-veniți să o tratați din orice punct de vedere, sound-ul comod, cu aer de incantație vă permite.

Diud, Where’s my tune? am zis să ne tratăm și cu ceva ce oferă plaiurile noastre și astfel avem una bucată canal de YouTube, locșor creativ unde artiștii vin să-și dea live carisma pe față. Printre clipurile mele preferate se află cel cu Mihail, Vița de Vie, Dora Gaitanovici, Amuly și Skizzo Skillz, dar lista e la alegere, căci ordinea e variată, după cum se vede.

În concluzie, ne vedem pe Spotify, YouTube sau ce platforme mai folosiți voi. Ah și mergeți în piață dacă vreți pepene, e mult mai interactiv.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută