Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/08/2022
Artă & Cultură / Performing arts

„Ia mai zi ceva!” – spectacolul ce aduce în dezbatere preconcepțiile și limitele publicului față de artă

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii „Ia mai zi ceva!” – spectacolul ce aduce în dezbatere preconcepțiile și limitele publicului față de artă Share „Ia mai zi ceva!” – spectacolul ce aduce în dezbatere preconcepțiile și limitele publicului față de artă
Ia mai zi ceva!


Miercuri, 10 august 2022, de la ora 19:00, în parcul Muzeului „Vasile Pogor” – Casa Junimii, va avea loc spectacolul „Ia mai zi ceva!”

Ia mai zi ceva

„Ia mai zi ceva!” a pornit ca un demers de cercetare a ceea ce reprezintă arta pentru grupul de adolescenți care alcătuiesc trupa CEVA, dar și pentru comunitatea căreia îi aparțin. Conceput ca o interpretare a unei istorii imaginate a artei în orașul Târgu Neamț, spectacolul aduce în dezbatere preconcepțiile publicului față de artă, dar și limitele personale în vederea înțelegerii artei.

De ce artă? Ce e arta? Noi facem artă? Ne interesează să facem artă așa cum se așteaptă lumea să facem artă? Care e arta mea? Cum o să arate arta în viitor? De ce e o artă mai artă decât alta? Cum definim arta și în raport cu ce? Dacă citești orice cuvânt cu voce tare de cel puțin 9 ori, nu mai știi ce înseamnă. Haide, verifică!

Ei, acum ați ajuns fix în punctul din care noi am pornit această călătorie de a descoperi ce înseamnă artă pentru noi. Am jonglat cu cuvintele, am întors sensurile pe toate părțile, iar după mult prea multe discuții, ne-am pus pe făcut. Uite-așa am ajuns la a spune povestea imaginată a artei în orașul nostru. Mai deviem de la subiect, ne mai împiedicăm în convenții, uneori nu înțelegem nici noi ce facem, dar cu toate astea, subiectiv, despre noi și despre voi. E cu muzică, prezență, entuziasm și revoltă. E ÎMPREUNĂ!

 

„Ia mai zi ceva!” - spectacolul ce aduce în dezbatere preconcepțiile și limitele publicului față de artă

Spectacolul este organizat de Platforma culturală Frilensăr ȘI implementat de Centrul educațional de arte performative CEVA, având co-finanțator Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri și colaboratori: Festivalul Cinemascop, Centrul Ceh, Eforie Colorat, Centrul cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău, Centrul de artă „In Context” Slănic Moldova, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, festivalul Zilele Nordului.

Distribuția spectacolului Ia ma zi ceva!: Elena Bogdan, Jo Brăilescu, Daniel Chirilă, Raluca Chiper, Ada Ciocârlan, Alexandru Mălnici, Neculae Nemerenco, Adelina Stan, Iulian Stoian, Mara Tarhon, Daria Tămăscălaru.
Regie și dramaturgie: colectivă, adaptată, curatoriată, fezandată de Irina Slate, Daniel Chirilă și Jo Brăilescu
Intrarea este gratuită.

Centrul Educațional de Arte Performative CEVA este un spațiu de creație și gândire critică care-și propune (încă din 2018) să reactiveze din punct de vedere cultural comunitatea locală și să ofere perspective profesionale adolescentelor și adolescenților implicați. CEVA folosește instrumente specifice teatrului și artelor performative (spectacole, festivaluri, expoziții, instalații vizuale, concerte etc.) pentru a cerceta teme importante din societatea contemporană, corelându-le cu realitățile concrete ale comunității nemțene. CEVA a pornit de la Comunitate, Educație, Viitor și Artă, acestea reprezentând direcțiile activităților pe care centrul le desfășoară împreună cu adolescenții implicați

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută