Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/08/2022
Artă & Cultură / Art Expo

Monsters Ate My Artworks

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Monsters Ate My Artworks Share Monsters Ate My Artworks


  • Artist: Răzvan Năstase
  • Curator: Călina Coman
  • MNȚRplusC (Muzeul Național al Țăranului Român): 4 – 22 august 2022
  • Deschidere: joi, 4 august 2022, ora 20:00

Joi, 4 august 2022, de la ora 20:00, la Muzeul Țăranului Român, în spațiul MNȚRplusC (sub Cinema Muzeul Țăranului, str. Monetăriei nr. 3), are loc deschiderea expoziției personale Monsters Ate My Artworks, a artistului Răzvan Năstase, curatoriată de Călina Coman. 

Monsters Ate My Artworks parafrazează titlul unui episod din desenul animat american dublat și difuzat într-un timp nu demult apus în România, Povestiri din Criptă (”Tales From The Cryptkeeper”). În spiritul unei asemenea evocări infantile, înaintez o analogie ironică a narativului construit în jurul celei de-a treia apariție din seria numită de Răzvan Năstase în 2021, „Collecting Darkness. Scattering Light”.

Monsters Ate My Artworks

Pe rând, să vă povestesc:

M-am gândit la tot felul de abordări pertinente, care mai de care mai adecvate pentru ordonarea ideilor care au roit în jurul artistului pe parcursul ultimelor săptămâni. Drept fie spus, nu ne-am încredințat unei singure piese asupra căreia să proiectăm structura firească și evoluția lucidă a procesului de lucru. Așadar, mă-ntorc pentru moment la stadiul incipient, cel de anul trecut din martie, atunci când prin încercări experiențiale a pătruns în sfera luminilor și a scenografiei. Înlesnit de obiecte din sticlă care mână-n mână cu fasciculele tranșante, întregesc prin refracție experiența imersivă în care tu, privitor, pătrunzi și rămâi din varii motive, Răzvan rămâne interesat de reproducerea regizorală a unor trăiri estetice. Apoi și în expoziția din spațiul actual (pe care l-am interpretat ironic criptă), în afară de laser (acronimul pentru ceea ce Theodore Malmain a numit în anii 60 Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation), ar fi fost vorba tot despre obiecte; dar despre obiectele din patrimoniul MNȚR, care să dialogheze cu luminile și arta sonoră, reieșind un apel la tradiție și noile media. 

Program de vizitare*: expoziția se va vizita în zilele de sâmbătă între orele 15:00-18:00 (6, 13, 20 august), sau la cerere, cu o programare în prealabil (0726.343.273).

*fiind un spațiu de tip artist-run, programul de vizitare diferă față de cel al muzeului. 

Intrarea este liberă.

Despre MNȚRplusC: Pornind de la premisa că Muzeul Țăranului a fost și va fi mereu un spațiu viu, propunerea de a transforma sala de la subsolul muzeului (în care se desfășoară din aprilie 2021 programul MNȚRplusC), într-un teren de experiment artistic este o inițiativă care urmărește să coaguleze o comunitate nouă, formată din artiști activi pe scena de artă și urmăritorii ei. Unele din expozițiile deschise în sala MNȚRplusC vor purta referințe la patrimoniul material și imaterial al muzeului.

Coordonator MNȚRplusC: Ilina Schileru

Organizatori: MNȚRplusC, Muzeul Național al Țăranului Român

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută