Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/08/2022
Artă & Cultură

Festivalul ICon Arts Transilvania 2022: concertele se continuă din Richiș până în Centrul țării, pentru a-și încheia itinerariul duminică la Palatul Brukenthal din Avrig

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Festivalul ICon Arts Transilvania 2022: concertele se continuă din Richiș până în Centrul țării, pentru a-și încheia itinerariul duminică la Palatul Brukenthal din Avrig Share Festivalul ICon Arts Transilvania 2022: concertele se continuă din Richiș până în Centrul țării, pentru a-și încheia itinerariul duminică la Palatul Brukenthal din Avrig


Festivalul ICon Arts Translvania înseamnă o adevărată aventură culturală în Sudul Transilvaniei pe care publicul o poate construi după propriul program.

În perioada 25 iulie – 7 august 2022 are loc Ediția cu numărul XX a Festivalului ICon Arts Transilvania ce cuprinde 16 evenimente în 10 localități din Sudul Transilvaniei, Sibiu și împrejurimile. Concerte imersive de muzică de cameră, arii și duete de operă, jazz, muzică nouă se vor desfășura aproape în fiecare zi, la orele apusului, în grădini baroce și biserici fortificate ce împânzesc județul Sibiu, dar și pe acoperișul Filarmonicii de Stat Sibiu. Programul evenimentului este disponibil pe iconarts.ro, iar intrarea va fi liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro

 

Festivalul ICon Arts Transilvania 2022: concertele se continuă din Richiș până în Centrul țării, pentru a-și încheia itinerariul duminică la Palatul Brukenthal din Avrig

 

Programul celei de-a doua săptămâni

Festivalul ICon Arts Transilvania își continuă itinerariul în săptămâna a doua de concerte printr-o invitație la Richiș, – satul în care locuiesc cele mai multe naționalități din România (12 la număr) care au ales să se mute aici datorită aspectului pitoresc neschimbat de secole. Următorul eveniment conduce audiența către Centrul țării, la Dealu frumos, pentru a admira Biserica fortificată salvată de intervenția Universității de Arhitectură „Ion Mincu”. Urmează revenirea la Sibiu prin două concerte de operă susținute pe acoperișul Filarmonicii, o vizită la Copșa Mare, un alt sat fermecător situat chiar lângă Biertan, o oprire la Daneș unde va avea loc o serată romantică însoțită de o demonstrație ecvestră. Ediția 20 a Festivalului se va încheia cu o ceremonie elegantă de concerte în grădina Palatului Brukenthal din Avrig. Inițiativa Festivalului ICon Arts Transilvania de a promova spațiile de patrimoniu alături de tinere valori ale muzicii clasice românești este sprijinită de Consiliul Județean Sibiu.

 

Marți, 2 august, ora 18:00: Richiș

Opera Celebration. Invitați: soprana Veronica Anușca, solistă a Operei Naționale din București, baritonul Cristian Hodrea, solist al Operei Naționale din Cluj – Napoca alături de tinere talente care studiază cu cei doi artiști în cadrul Academiei ICon Arts. Artiștii vor fi acompaniați la pian de Adina Cocargeanu. La experiența concertului va contribui cu siguranță acustica deosebită căreia i se va adăuga atmosfera misterioasă și plină de romantism a bisericii fortificate din Richiș, simbol al acestor meleaguri de peste șapte secole.

 

Miercuri, 3 august, ora 19:00: Dealu Frumos

Sinergii pentru vioară. Itinerariul ICon Arts se va continua în Centrul țării, în incinta bisericii fortificate din Dealu Frumos care va găzdui, nu din întâmplare, concertul Master Class-ului de Vioară coordonat de mentorul Ladislau Csendes. Contrastele de lumini și umbre ale bisericii împreună cu amplificarea naturală a sunetului vor alcătui încă o experiență aparte din programul acestei veri. Edificiul, ce datează de peste opt secole, ascunde importante aspecte arheologice descoperite cu prilejul lucrărilor de consolidare realizate de Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București.

 

Joi, 4 august, ora 20:00: Acoperișul Filarmonicii de Stat Sibiu

Opera Sunset. Invitați: soprana Veronica Anușca și baritonul Cristian Hodrea, acompaniați la pian de Adina Cocargeanu. Acoperișul Filarmonicii de Stat din Sibiu va găzdui o nouă invitație la destindere în timp ce soarele coboară peste unul dintre cele mai romantice orașe din Transilvania. Doi dintre cei mai apreciați artiști lirici din România vor susține un concert format din arii și duete atemporale din repertoriul internațional.

 

Joi, 4 august, ora 19:00: Copșa Mare

Între Miazănoapte și Miazăzi. Cântecul adierilor de vară din cele patru colțuri ale Transilvaniei au inspirat povestea acestui concert. Flautul, asociat elementului nevăzut al vântului, va încânta publicul printr-un recital de excepție susținut de Master Class-ul de Flaut coordonat de cunoscuta artistă Ana Oltean din Elveția. Biserica fortificată din Copșa Mare va găzdui acest concert, situată într-un spațiu cu priveliște amețitoare asupra împrejurimilor rustice de lângă Biertan.

 

Vineri, 5 august, ora 18:30, Daneș

Serată cu violoncele și spectacol ecvestru. Ediția 20 a Festivalului ICon Arts ajunge pentru prima dată la Daneș, la Domeniul Dracula, apreciat în regiune atât pentru ospitalitate, cât și pentru promovarea echitației. Îndrăgitul violoncelist Răzvan Suma va susține un concert special adaptat vizitei boeme în spațiul transilvănean alături de tinerii pe care acesta îi formează în cadrul Master Class-ului de Violoncel.

 

Sâmbătă, 6 august, ora 18:00, Richiș

Drum Jazz Session in Richis. Devenit o tradiție pentru al șaptelea an în Richiș, concertul susținut de ICon Arts Percussion Group este unul dintre cele mai așteptate evenimente ICon Arts. Ritmurile dinamice cross over între jazz și sonorități clasice vor avea cu siguranță ecouri în amintirea publicului până la ediția următoare. Concertul, ce va avea loc în grădina unei vechi case boierești, restaurate exemplar de către Fundația Mihai Eminescu Trust, va pune în lumină rezultatele laboratorului de creație din cadrul Master Class-ului de Percuție coordonat de cunoscutul solist și compozitor Alexandru Anastasiu.

 

Duminică, 7 august, ora 20:00, Sibiu

Reverie. Arii și duete de operă. Asemănător unei gale de operă, concertul va prezenta publicului cele mai bune voci ale actualei generații ICon Arts unde fiecare piesă va constitui o invitație în universul unei opere faimoase. Invitați vor fi tineri înzestrați cu talent excepțional care urmează în această perioadă Master Class-ul de Canto coordonat de soprana Veronica Anușca și baritonul Cristian Hodrea.

 

Duminică, 7 august, ora 12:00, Avrig

Concertul de închidere al Academiei și Festivalului ICon Arts Transilvania. Grădina luxuriantă a baronului Samuel von Brukenthal va găzdui și în acest an Concertul de închidere al Academiei și Festivalului ICon Arts Transilvania, Ediția cu numărul 20. Un program generos de muzică de cameră și jazz va învălui Domeniul așezat aici spre contemplația Munților Făgăraș. Vor avea loc concerte de ale claselor de Vioară, Flaut, Violoncel, Canto și Jazz.

 

 

Academia și Festivalul ICon Arts Transilvania, Ediția XX, este un eveniment organizat de Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Exces Music.

Un proiect cultural co-finanțat de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri culturali: Programul „OTA” al UCIMR dedicat tinerilor muzicieni români, Filarmonica de Stat Sibiu, Mihai Eminescu Trust, Asociația Kitharlogos, GuitarLab, Colinele Transilvaniei, Primăria Biertan, Complex Medieval Unglerus, Experience Transylvania, Senator Wine.

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Zile și Nopți, Cronica Română, Agenția de Carte, Sibiul în imagini, Sibiu Azi, Capital Cultural, Munteanu Recomandă, Profil Cultural.

 

Informații suplimentare despre UCIMR

www.ucimr.ro / www.Facebook.com/UCIMR

Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” este un ONG de utilitate publică aflându-se de 27 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Prin continuitatea proiectelor sale, UCIMR s-a impus în viața culturală în plan național promovând atât tinere talente, cât și muzicieni de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal.

Dintre cele mai cunoscute proiecte cu frecvență anuală: Festivalul ICon Arts Transilvania (ajuns la Ediția XX), Concertul de Anul Nou de la Sibiu (ajuns la ediția a 14-a în 2022), The Jazz Cave Festival (Ediția a II-a), Festivalul Promenadelor Brașovului, Stagiunea „Cartografii sonore”, conferințele – spectacol Round Table România, AFI Fan Jazz, Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA,  Concursul „Drumul spre celebritate”, documentarele de scurt-metraj Arts District is Here, Stagiunile „Sunetul muzicii” și „Citadela artelor” de la Castelul Peleș, „Pauza de o pătrime” de la Biblioteca Națională ș.a.

Pe lângă evenimentele multi-anuale, UCIMR dezvoltă în permanență proiecte culturale noi pentru a atrage segmente noi de public precum: „100 de ani în 100 de concerte”, „Past Forward”, „Transylvania Live”, „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”, „Music, a bridge between people” ș.a.

Aflat în permanentă legătură cu instituții culturale naționale și internaționale, UCIMR este un liant esențial pe scena culturală din România dintre artiști și public, prin fiecare demers urmărind să accentueze calitatea actului artistic, oferind în același timp o scenă inedită pentru artiști.

În condiții normale, evenimentele organizate și promovate de UCIMR depășeșc anual cifra de 100 de spectacole, cu minimum 10.000 de spectatori în spațiile de concerte și cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută