Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/07/2022
Muzică / Omul cu discurile

OMUL CU DISCURILE | PAT METHENY „Side-Eye NYC”

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii OMUL CU DISCURILE | PAT METHENY „Side-Eye NYC” Share OMUL CU DISCURILE | PAT METHENY „Side-Eye NYC”
Pat Metheny


Un disc care ne scutește de discuții sau ne lasă fără vorbe este concertul înregistrat de Pat Metheny cu titlul „Side-Eye NYC”.

Pat MethenyDe altfel, orice producție semnată de acest imens muzician devine influentă și cu succes, dincolo de orice unitate de măsură. La 67 de ani, cu o discografie diversă și magnifică în spate, începe un proiect prin care colaborează cu mai mulți muzicieni tineri, fabuloși și potriviți viziunii lui muzicale.

În formula de trio îl adaugă pe claviaturistul James Francies și rulează câțiva bateriști, în funcție de variantă, preluând metoda lui Gary Burton, care la începutul anilor ’70 i-a oferit lui Metheny șansa de a privi prin prisma experienței lui. Concertul înregistrat la New York îl are pe Marcus Gilmore la baterie și conține în mare parte piese noi, plus câteva titluri clasice din repertoriul chitaristului, cum ar fi „Bright Size Life”.

Grupul preia cu entuziasm repertoriul, oferindu-i energie și perspective noi, expunând forma supremă a jazz-ului modern. Un superlativ muzical, spre maxima noastră delectare. Conceptul „Side-Eye” este un nou magnum opus al liderului și o oportunitate de vis pentru tinerii care ajung să cânte în acest grup și să preia din experiența lui Metheny, completând astfel un bogat și uniform ciclu al influenței.

  • Cover foto © Jimmy Dena Katz

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută