Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/07/2022
Muzică

Un recital Maxim Belciug. Cea mai solo chitară solo în grădina Casei Universitarilor

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Un recital Maxim Belciug. Cea mai solo chitară solo în grădina Casei Universitarilor Share Un recital Maxim Belciug. Cea mai solo chitară solo în grădina Casei Universitarilor


Joi, 14 iulie 2022, ora 19:00, carismaticul chitarist Maxim Belciug susține un recital de chitară în grădina Casei Universitarilor, în cadrul stagiunii Unteatru Open Air. Va fi, așa cum ne-a obișnuit protagonistul, unul dintre acele prilejuri în care chitara încetează să mai fie un simplu instrument și devine orchestră, izvor de culori, de freamăt, de nuanțe și emoții. Iar această orchestră poate cânta orice: baroc, și tango, poate-un Ceaikovski, o sonată, capricii, un fandango cu gust de colb în zbor de fuste, vreo fugă, vreun rondo ori chiar invențiuni scornite pe loc, la întrecere cu arta uitării. „Muzică ce se încăpățânează să sune altfel decat cea izvorâtă din trecerea mai mult sau mai puțin ritmată a arginților sunători dintr-o mână în alta”, cum spunea, cândva, însuși chitaristul, referindu-se la chitara sa prolifică, ce i-a adus faima de artist al Încântărilor.

Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare. Dacă, în formulele de duo cu care ne-a obișnuit în ultimul timp, chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerul, atunci când rămâne singur cu chitara sa el lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare. O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional, fără să-i pese de drumul înapoi. Lipsite de luciul exterior al punerii în scena, recitalurile sale oferă în schimb un flagrant prilej de mirare. Și încântare. 

Așadar, joi, 14 iulie 2022, îmblânzim zăpușala și ne îmbucurăm sufletul cu Maxim Belciug și cea mai solo chitară solo. Concertul începe la orele 19:00 și are loc în Grădina Casei Universitarilor din str. Arthur Verona (intrarea vizavi de Grădina Icoanei). 

Un recital Maxim Belciug. Cea mai solo chitară solo în grădina Casei Universitarilor

Rezervări se pot face la adresa de email rezervari@unteatru.ro  sau sms la numărul 0721.268.516. Biletele sunt disponibile pe tomtix.ro, mystage.ro, eventbook.ro sau în locație, înainte de începerea concertului.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută