Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2022
Muzică

black midi – live, în premieră la București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii black midi – live, în premieră la București Share black midi – live, în premieră la București


Mai sunt doar câteva zile până la concertul black midi de la București! Cunoscută pentru melanjul inedit de rock și jazz fusion, precum și pentru elementele de improvizație live, formația britanică va cânta pentru prima dată în România, joia aceasta, 30 iunie, la Control Club.

Trupa se află într-un turneu european ce anticipează noul album, Hellfire.

Acces: ora 20 / Show: ora 21

 

Apasă aici pentru ULTIMELE BILETE

Înființată în 2017, la Londra, trupa black midi este compusă din Geordie Greep (chitară, voce), Cameron Picton (bas, voce) și Morgan Simpson (tobe). Cei trei s-au cunoscut pe când urmau cursurile unei facultăți de arte performative, ceea ce le-a oferit mediul ideal pentru dezvoltarea trupei. Chiar după primele concerte, black midi au fost preluați de prestigioasa casă de discuri Rough Trade. Au urmat: un album de debut, Schlagenheim, nominalizat la Mercury Prize, o antologie spoken word lansată independent, un EP de cover-uri după piese celebre, precum și numeroase apariții la festivaluri și în turnee internaționale.

Cel mai recent release este Cavalcade, apărut anul trecut, album ce a impresionat criticii muzicali și a consolidat poziția trupei în fruntea revoluției rock. „Nu ne așteptăm să fim luați prea în serios. Muzica noastră poate fi uneori exuberantă, cathartică, teatrală, comică, absurdă, intensă și brutală, dar cu siguranță va fi mereu distractivă”, spun membrii trupei.

În vara acestui an, black midi vor lansa al treilea album, intitulat Hellfire: „va fi ca un film de acțiune, o epopee de proporții”, spune solistul Geordie Greep. Spre deosebire de Cavalcade, de data aceasta versurile sunt la persoana întâi, iar personajele vorbesc în monologuri dramatice, făcând apel la valorile morale ale ascultătorului. „Aproape tot ce scriu este derivat dintr-o întâmplare reală, ceva ce-am trăit și apoi am transpus în versuri, într-o formă evident exagerată”, spune Greep.

După ce, recent, au cântat pe scenele de la Coachella, Primavera Sound și Glastonbury, black midi vin pentru prima dată la București, joi 30 iunie, cu piese de pe Cavalcade și Hellfire, într-un concert de neratat.

 

 black midi playlist

„Freakish parade of prog-jazz extremity” – The Guardian

„Weird but wonderful” – The Boar

„The best band in London” – NME

black midi - live, în premieră la București

 

Revenim în toamnă, cu o nouă premieră: trioul canadian Men I Trust concertează pentru prima dată la București – miercuri, 12 octombrie, la Control Club.

Apasă aici pentru BILETE

Început în 2014, la Montreal, proiectul Men I Trust este creația producătorului de origine română Dragoș Chiriac și a amicului său din liceu, Jessy Caron. În 2016, celor doi li se alătură chitarista și cântăreața Emmanuelle Proulx. Trioul are în palmares cinci albume de studio, dintre care cel mai recent, Untourable Album, a fost lansat în august 2021 și, în ciuda titlului, a fost însoțit de un amplu turneu în Statele Unite și Europa.

Catalogat frecvent în sfera electro-pop, indie sau dream pop, sound-ul Men I Trust este inspirat de un melanj de muzică clasică, jazz, dar și piese pop din adolescența celor trei membri ai trupei, care se declară fani ABBA și Bee Gees. „Se pare că muzica pe care o descoperi și o îndrăgești în adolescență se cimentează în psihicul tău pentru totdeauna și-ți influențează toată viața”, spun cei trei.

Înregistrat în home studio-ul lor din Quebec-ul rural, noul album Men I Trust a fost conceput în perioada lockdown-ului, când membrii trupei nu credeau că vor avea ocazia să cânte live aceste piese, fapt ce a deschis noi posibilități creative: „am compus liber, ca și cum eram suspendați în timp, fără legături cu lumea exterioară”, mărturisesc cei trei.

Men I Trust’s Untourable Album is a perfect headphones record. – Exclaim!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută