Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 20/06/2022
Evenimente Artă & Cultură Film

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 iunie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 iunie Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 iunie
Bucuresti aLive


Titanic vals | Teatrul Național Ion Luca Caragiale

Marți, 21 iunie, de la ora 19:30, la Teatrul Național Ion Luca Caragiale gustăm una dintre cele mai de succes comedii din istoria teatrului românesc jucată de aproape 100 de ori în stagiunea de debut 1932-1933 pe scena Naționalului bucureștean – Titanic vals de Tudor Mușatescu, revine în atenția noastră sub viziunea regizorală a lui Dan Tudor.

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 iunie
Irina Cojar și Axel Moustache, Foto: Florin Ghioca

O familie modestă, dar cu țeluri mărețe. O soacra hotărâtă,o soţia ambiţioasă și copii care dau tot ce au mai bun. Mai puțin Spirache, capul familiei, un funcţionar oarecare, care este compus din familie, slujbă şi cumsecădenie. Dar când familia intră în posesia unei moșteniri lăsată de un unchi bogat, niciun obiectiv nu este prea greu de atins pentru ei, nici chiar învestirea lui Spirache într-un post de deputat. În rolurile principale îi regăsim pe: Dan Puric, Adela Mărculescu, Amalia Ciolan, Irina Cojar, Alexandra Sălceanu, Afrodita Androne, Oana Constantinescu, Armand Calotă, Lari Giorgescu, Ionuț Toader, Mihai Munteniță, Dragoș Ionescu, Axel Moustache și Daniel Badale. Bilet: 30/60/80 lei (mystage.ro).

 

" "

Ghici cine te sună?! | Teatrul Elisabeta

Cât de bine îi cunoști pe cei de lângă tine? Ghici cine te sună?!, primă montare a Teatrului Elisabeta în regia actriței Tania Popa, și este o adaptare realizata de Andreas Petrescu după celebrul film „Perfetti sconosciuti”, jucată vineri, 24 iunie, de la ora 19:00, îți propune să arunci o privire mult mai atentă asupra a ceea ce se petrece în jurul tău.

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 iunie
Ghici cine te sună, Teatrul Elisabeta

Șapte prieteni cu șapte vieți secrete se așează la masă. Unul dintre ei propune un joc nevinovat: toate mesajele, convorbirile telefonice și mesajele vocale din seara respectivă sunt împartășite cu ceilalți. Curând, fiecare dintre ei suportă consecințele secretelor pe care le-au ținut ascunse: aventuri extraconjugale, jocuri periculoase cu străini. Distribuție: Tania Popa, Andreas Petrescu, Leonid Doni, Alexandra Velniciuc, Silviu Mircescu, Claudia Ene, Bogdan Albulescu și Ramona Niculae. Bilet: 70/80/90 lei (bilet.ro).

 

Don Giovanni | Opera Națională București

Vineri, 24 iunie, de la ora 19:00, la Opera Națională București, urmărim spectacolul Don Giovanni, operă în două acte cu muzică de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret italian de Lorenzo Da Ponte.

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 iunie

Comedia scandaloasă a lui Mozart, se bazează pe o legendă spaniolă veche de secole, a unui tânăr, irezistibil, dar iresponsabil, cu un viitor nu prea strălucit, care străbate calea către propria sa distrugere într-o singură zi. Un Don Juan, am putea spune, Don Giovanni nu poate scăpa de consecințele încălcării moralității convenționale. Dirijor: Tiberiu Soare. Distribuție: Adrian Mărcan, Ștefan Lamatic, Cristina Maria Oltean, Daniela Pădurariu, Andrei Lazăr, Mădălina Barbu, Damian Vlad și Marius Boloș. Bilet: 25/50/90150/200 lei (tickets.operanb.ro).

 

R.M.N. | Grădina Cu Filme

Duminică, 26 iunie, înseamnă Seara Filmului Românesc la Grădina Cu Filme. Astfel, de la ora 21:00, ești invitat la proiecția filmului R.M.N., cel mai recent film de lungmetraj al regizorului Cristian Mungiu, selecționat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2022.

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 iunie

Despre cum ne raportăm la noi sau la ceilalți, la realitatea prezentului sau la viitorul neliniștit. În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal, purtând cu el grija față de copilul care crește fără el, de tatăl lui rămas singur și de Csilla, iubita din tinerețe pe care arde să o revadă. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm. În distribuție: Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu, Orsolya Moldován, András Hatházi și Deák Zoltán. Bilet: 20 lei (eventbook.ro/film/bilete).

Vezi lista completă de Evennimente București.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută