Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 19/06/2022
Film

Elvis – Istoria Regelui Rock’n’Roll

Claudia Aldea De Claudia Aldea
Comentarii Elvis – Istoria Regelui Rock’n’Roll Share Elvis – Istoria Regelui Rock’n’Roll


După succesul Moulin Rouge din 2001, urmat de Marele Gatsby (2013), regizorul Baz Luhrmann ne aduce pe marele ecran, luna aceasta (24 iunie), povestea Regelui Rock’n’Roll în Biopic-ul Elvis, unde Austin Butler (Once Upon a Time in Hollywood) și Tom Hanks ne vor purta prin istoria starului și a managerului său, Colonelul Tom Parker.

Fiind un proiect care a obținut deja aprobarea familiei Presley (Priscilla, Lisa Marie, fiica lui, și Riley Keough, nepoata), toți declarând că îl prezintă pe superstar într-un mod care i-a emoționat fără măsură, și descris de Luhrmann ca „un tablou prin care putem explora America”, filmul va reprezenta o adevărată călătorie prin lumea în care Elvis a trăit: copilăria petrecută în Tupelo, Mississippi, unde primele influențe muzicale au venit în ritmuri de Gospel și Blues, adolescența din Tennessee, alături de sunetul posturilor de radio din Memphis, momentul în care a devenit faimos, unde ne vom aminti de primul hit, That’s All Right (1954), de întâlnirea cu Colonelul din 1955 și de faimosul Comeback Special din ’68, și ultimele zile din viața lui, care s-a sfârșit în mod tragic, când avea 42 de ani.

Pregătindu-se pentru rol, Austin Butler, căruia îi vom auzi vocea pe întreg parcursul filmului (și care a învățat să cânte la pian și chitară de unul singur, în copilărie, repetând 8 ore pe zi, precum Elvis), a declarat că s-a antrenat timp de un an pentru a reuși să-i imite stilul muzical și mișcările de dans, vocea sa fiind combinată cu înregistrările artistului doar atunci când îl joacă pe acesta la finalul carierei: „Am urmărit cât de multe concerte am putut, din nou și din nou. Am o responsabilitate foarte mare față de el și de familia lui.”

Pe lângă Butler, în film vor apărea și Olivia DeJonge (care o joacă pe Priscilla Presley) și Richard Roxburgh (pe care fanii Moulin Rouge îl vor recunoaște ca Ducele de Monroth), alături de o nouă variantă a piesei Can’t Help Falling in Love, înregistrată de cântăreața americană Kacey Musgraves. Mai mult, în atenția publicului vor fi readuse și personalități muzicale din lumea artistului, precum Sister Rosetta Tharpe, B.B. King și Little Richard, care vor completa perfect întregul tablou.

Elvis - Istoria Regelui Rock’n’Roll

Chiar dacă Elvis Presley ne-a părăsit pe 16 august 1977, moștenirea lui încă este amintită în toate colțurile lumii, inspirând nenumărate generații de muzicieni, în timp ce vocea îi este auzită, chiar și astăzi, în inimile celor pentru care va rămâne, întotdeauna, Regele: ‘Til we meet again, may God bless you! Adios.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută