Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2022
Muzică / Muzica nouă

Muzică nouă | Ce ascultăm în iunie

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii Muzică nouă | Ce ascultăm în iunie Share Muzică nouă | Ce ascultăm în iunie


Rock-ul progresiv și rap-ul domină lansările începutului verii, într-un melanj stilistic aparent bizar, dar cât se poate de grăitor pentru spațiul muzical autohton, în care artiștii jonglează cu estetici diverse, dărâmând bariere stilistice și transformând felul în care ne raportăm la genuri și stiluri muzicale.

Porcupine Tree | Closure/Continuation


După o pauză discografică de 13 ani, timp în care liderul și frontman-ul Steven Wilson și-a construit o carieră solo, dezvoltându-și materialele la interesanta graniță dintre pop și rock progresiv, Porcupine Tree se întorc cu un nou album, în formula de aur Wilson-Barbieri-Harrison, dar fără a-l implica și pe fostul basist, Colin Edwin. Harridan, primul single al albumului, lansat încă din 2021, prezintă proiectul întorcându-se la rădăcinile artistice, fără însă a neglija esteticile muzicale ce s-au dezvoltat din 2009 încoace, așa că următorii fideli ai trupei se pot aștepta la o revenire muzicală nesperată, fidelă moștenirii trupei, dar, totodată, cât se poate de nesperată.

Kendrick Lamar |  Mr. Morale & the Big Steppers


Polistilistic prin excelență, prezentând influențe din partea jazz-ului psihedelic, al blues-ului și trap-ului, dublul LP al rapper-ului american Kendrick Lamar ne însoțește prin subiecte marcante pentru societatea actuală, precum: identitatea de gen, fake news sau cancel culture. „Mr. Morale & the Big Steppers este una din declarațiile sale cele mai profunde, complexe și revelatoare de până acum”, spune cotidianul britanic The Guardian, o bună dovadă a aprecierii pe care criticii muzicali i-o poartă lui Lamar – pe bună dreptate, dacă avem în vedere ambiția sonoră a lui Kendrick, ce transformă LP-ul într-unul dintre cele mai bine cotate lansări ale lui 2022.

Post Malone | Twelve Carat Toothache


The Weeknd, Roddy Ricch sau Doja Cat sunt câteva dintre numele autohtone ale scenei pop-rap americane cu care Post Malone a colaborat în cadrul noii sale lansări discografice, un prim material după o pauză creativă de peste trei ani. Love/Hate Letter to Alcohol, piesă ce vorbește despre dependența de alcool a lui Post, dar și Wasting Angels, o „celebrare a vieții și a spiritului uman” sunt cântecele pe care rapper-ul le-a cântat recent în cadrul unui live pe Instagram, anunțând conținutul cvasi-autobiografic al noii lansări. Influentă figură a mainstream-ului autohton, Post Malone rămâne situat la granița dintre rock și rap, oferindu-ne imaginea mereu în schimbare a rockstar-ului „updatat”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.