Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2022
Evenimente Artă & Cultură Viața Orașului

BucurEȘTI Alive | Săptămâna 13 – 19 iunie 2022

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI Alive | Săptămâna 13 – 19 iunie 2022 Share BucurEȘTI Alive | Săptămâna 13 – 19 iunie 2022
Bucuresti aLive


Recomandările de evenimente live realizate de Delia Mitrache pentru perioada 13-19 iunie 2022 ăn București.

BucurEȘTI Alive | Săptămâna 13 – 19 iunie 2022

Vindecare – UNCONCERT Alex Ștefănescu | Teatrul UNTEATRU

Joi, 16 iunie, de la ora 19:00, la Grădina Casei Universitarilor, (UnTeatru Open Air) ne vedem la UNCONCERT marca Alex Ștefănescu, Vindecare. Bilete: aici

Pentru noi, toți cei ce recunoaștem că viața noastră nu este instagramabilă și nici nu ne-am dori o astfel de viață, pentru noi, cei care acceptăm să fim umani și arătăm acest lucru, pentru noi, cei care nu căutăm perfecțiunea și ne permitem să greșim, Alex Ștefănescu ne marturisește că există o… Vindecare: O voce și o chitară ce explorează soluțiile posibile pentru viața noastră, a celor 99% dintre oameni.

" "

Piesele lui Alex Ștefănescu sunt pentru oameni cu simțul umorului care privesc viața dintr-o perspectivă relaxată, au versuri inteligente încărcate cu multă auto-ironie, stilul lui interpretativ amintindu-ne de Alexandru Andries, Gyuri Pascu sau Ada Milea. Alex Ștefănescu nu este doar cântăreț, ci și actor, deși nu a știut de mic că are veleități artistice. A terminat Marketing, apoi s-a hotărât să dea la Actorie și a intrat printre primii. La chitară a învățat să cânte de unul singur. Cu piesa Nu poți să faci nimic în România, Alex a cucerit publicul și juriul emisiunii Românii au talent.

BucurEȘTI Alive | Săptămâna 13 – 19 iunie 2022

Alienation or the desire for intimacy | UNDERCLOUD

Pentru că așteptam cu nerăbdare să înceapă UNDERCLOUD, n-am putea să ratăm Alienation or the desire for intimacy, un spectacol de dans contemporan privit ca o călătorie în mișcare în străfundul minții noastre unde se află cele mai ascunse dorințe.

Sămbăta, 18 iunie, de la ora 18:00, la Teatrul Dramaturgilor Români le căutăm. Bilete: aici.

Alienare, dorință, intimitate… sunt trăirile care stau la baza proiectului produs de PETEC, ALIENATION or the desire of intimacy, o colaborare între artiști din România (Cristina Lilienfeld, Simona Baciu, Smaranda Găbudeanu), Suedia și Irlanda de Nord, coregrafia aparținându-i lui Benno Voorham. Un performance multimedia sub forma a trei metode diferite de reprezentare ale aceleiași teme.

BucurEȘTI Alive | Săptămâna 13 – 19 iunie 2022

Micul Prinț | Teatrul UNTEATRU

Duminică, 19 iunie, la Grădina Casei Universitarilor (UnTeatru Open Air), suntem invitați să urmărim îmreună, atât cei mari, cât și cei mici, un spectacol cu păpuși în mărime naturală, un decor modern și costume colorate, care să ne reamintească ce simplu este de fapt să trăim. Ne vedem la Micul Prinț! Bilete: aici.

O co-producție Lightwave Theatre Company și Unteatru ne prezintă o adaptare după o carte nemuritoare a copilăriei, scrisă de Antoine de Saint-Exupery, care a fost votată drept cea mai bună carte al secolului al XX-lea în Franța și este cartea tradusă în cele mai multe, excluzând cărțile religioase. A înregistrat numeroase ecranizări și dramatizări, fiind mereu actuală și constituind o sursă inepuizabilă de interpretări. Micul prinț, regizat de Cristina Andreea-Ion, este un spectacol sensibil care uimește prin candoare și simplitate, ce ne invită să reflectăm asupra naturii umane, reliefând generozitatea, duioșia și bunătatea de care suntem capabili, accentuând puterea sentimentelor prin povestea aviatorului și a copilului venit din afara planetei noastre pentru a explora lumea.

Micul Prinț este un simbol al unei umanități responsabile, este despre prietenie, timp, dragoste, moarte, real și ireal. Este interesant să aflăm cum anecdotele despre dorințele și banalitățile celor maturi sunt văzute prin ochii nevinovați ai copiilor și să descoperim că fricile, traumele și izolarea interioară pot fi depășite prin sinceritatea față de sine și dragostea celor din jur.

BucurEȘTI Alive | Săptămâna 13 – 19 iunie 2022
Foto TNB Florin Ghioca

Regele moare – Teatrul Național București

Duminică, 19 iunie, de la 19:30, vedem cum Regele moare, la TNB, un spectacol sensibil, plin de emoție, profund. În rolurile principale, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț. Bilete: aici.

Regele moare, adaptare după Eugène Ionesco, în regia soților Grosu, ne învață cum să murim sau cel puțin ne lasă să ne imaginăm cum va arăta întâlnirea cu propria moarte. Frică, panică, deznădejde, furie, agonie, negare, revoltă și într-un final, resemnare. Un melanj de sentimente și emoții care guvernează omul, regele, conștient că va ieși înfrânt atât timp cât se luptă cu timpul. „Aș putea hotărî să nu mor”, spune regele, cuprins de neputință.

“Suntem fericiți. Au fost niște luni de lucru de care ne-am bucurat până la ultima sorbire. Regele domnului Ionesco a îngăduit una dintre cele mai frumoase întâlniri pentru noi. Cu oameni de care ne-am îndrăgostit, cu oameni de care eram îndrăgostiți și pe care o să-i păstrăm așa cum ni s-au dat, cu zâmbete, cu frici, bucuroși, emoționați, netrucați. Regina care ne conduce, altă regină tremurândă, doctorul copleșit, guardul neputincios, menajera fragilă și un rege care moare. Învățăm de la ei cum se moare. E o poveste cu regi si regine, cu nori și copaci care cresc din podele, mari inventatori, frici, familie, dar mai ales cu și despre dragoste.” – Andrei și Andreea Grosu.

Recomandări de DELIA MITRACHE

Vezi lista completă Evenimente Iași.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută