Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 09/06/2022
Film

„Jurassic World: Dominion” | Cine va stăpâni lumea: omul sau dinozaurul?

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii „Jurassic World: Dominion” | Cine va stăpâni lumea: omul sau dinozaurul? Share „Jurassic World: Dominion” | Cine va stăpâni lumea: omul sau dinozaurul?


Creatorul și regizorul capitolului Jurassic World, Colin Trevorrow, ne prezintă ultima parte a acestei francize – „Jurassic World: Dominația”. Acțiunea de aici are loc la patru ani după ce Isla Nublar a fost distrusă. Însă, acum, dinozaurii trăiesc și vânează alături de oameni din întreaga lume. Îi vedem în trailer în diverse medii în care ei n-au mai apărut până acum: în zone cu zăpadă sau pe străzile orașelor (de exemplu, în orașul Valetta, din Malta, au fost filmate câteva scene de acțiune). Acest echilibru fragil va remodela viitorul și va determina, o dată pentru totdeauna, dacă ființele umane vor rămâne prădătorii de vârf pe o planetă pe care o împart acum cu cele mai înfricoșătoare creaturi ale istoriei.

Citește și:

De fapt, această a treia parte încearcă să răspundă la întrebarea cine ar câștiga într-un război al oamenilor cu dinozaurii pentru stăpânirea acestei planete. Este o fantezie interesantă, pentru că omul a reușit să domine toate speciile de pe această planetă, mai puțin pe dinozauri, pentru că specia noastră nu s-a intersectat niciodată cu aceste reptile, contrar a ceea ce cred cei din QAnon.

Pentru inspirație, Trevorrow s-a uitat la multe episoade din documentarul „Planet Earth”, dar și la o serie de filme cu invazii extraterestre, realizate dintr-o perspectivă cât mai realistă. Totodată, Trevorrow a mai declarat într-un interviu că scopul acestei părți a trilogiei este de a dovedi falsă replica lui Claire (Bryce Dallas Howard), din „Jurassic World”:

„Nimeni nu mai este impresionat astăzi de apariția unui dinozaur”.

De asemenea, mai este și despre izbăvirea lui Owen (Chris Pratt) și Claire și despre responsabilitatea lor de a avea grijă și de a o crește pe Maisie, o fetiță clonată, din filmul anterior.

Știm deja că o serie animată a fost dezvoltată cu succes și că ea a ajuns deja la sezonul 5, premiera primului sezon a avut loc în toamna lui 2020. „Jurassic World: Camp Cretaceous” e disponibil pe Netflix și prezintă ce se întâmplă cu o serie nouă de personaje, majoritatea copii, când acestea rămân blocate în rezervația Isla Nublar, după ce dinozaurii scapă de sub control. Acțiunea de acolo are loc înainte de „Fallen Kingdom”, dar cel puțin unul dintre aceste personaje va apărea și în „World Dominion”, după ce a apărut și în Jurassic Park.  Este vorba despre Henry Wu (BD Wong), care devine astfel un liant al tuturor francizelor Jurassic. Wu este prezentat mai mult în sezonul 4 al animației, care începe să lege totul de evenimentele din „Jurassic World: Fallen Kingdom”. În „World Dominion” se zvonește că el își va găsi sfârșitul, cel mai probabil ucis de un dinozaur, de creația sa. În trailer îl vedem ca fiind schimbat, dincolo de îmbătrânire. El pare să regrete toate greșelile grave pe care le-a comis până acum, toate experimentele cu dinozauri care au scăpat de sub control, și ar putea reprezenta cheia pentru a opri invazia planetei de către dinozauri.

„Jurassic World: Dominion” va marca și sfârșitul unei epoci pentru această franciză, care a început în 1993. Filmul, al șaselea din seria Jurassic Park/World, va pune punct firului poveștii, care a început cu „Jurassic World”, în 2015 (regizat tot de Trevorrow), dar va aduce un omagiu și originalului „Jurassic Park”. Astfel, „World Dominion” se vrea și o punte spre trilogia anterioară de filme, prin aducerea înapoi a starurilor din primul astfel de film cu dinozauri: Sam Neill, Laura Dern și Jeff Goldblum. De fapt, aceasta este prima lor apariție împreună, de la Jurassic-ul regizat de Steven Spielberg, în 1993.

Rămâne să vedem ce se va întâmpla cu adevărat pe 10 iunie și cine va câștiga lupta finală: omul sau dinozaurul?

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.