Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/06/2022
Festival Muzică

InkFestival Bastion în iulie la Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii InkFestival Bastion în iulie la Brașov Share InkFestival Bastion în iulie la Brașov


InkFestival este o initiativa recenta a unui numar de 6 trupe rock&jazz din Brasov, unele mai cunoscute altele mai putin, de a organiza itinerant, lunar, cate un concert in locatii neconventionale din Brasov (sedii de firme, ateliere de lucru, locatii outdoor extravilane, etc.). InkFestival Bastion este o usoara abatere de la aceasta regula a locatiei si reprezinta nevoia unui feedback de la spectatorii brasoveni. Trupele au in comun sala de repetitii – Inkspired Music – si pofta de a canta, probono, dupa o perioada destul de lunga de pauza, datorata pandemiei.

Iată și programul evenimentului din data de 9 iulie de la Bastionul Artiștilor Brașov:

18,00 – 18,30 – Ultimul Etaj

18,35 – 19,05 – Musicardio

19,10 – 19,40 – Pedestrians

19,45 – 20,15 – Nod in Papura

20,20 – 20,50 – CityBreakers

21,00 – 21,30 – Midnight Buzz

InkFestival Bastion în iulie la Brașov

Trupe invitate sunt:

Ultimul Etaj este o trupa din Brasov formata din 6 tineri talentati si hotarati sa intre in forta pe scena muzicala. Cu toate ca abia isi fac debutul sunt gata sa acapereze scena. Toti membrii acestei trupe vin din domenii diferite de activitate dar impreuna creeaza o armonie perfecta. Ultimul Etaj a cantat pana acum la Brasov Jazz & Blues Festival si la toate editiile InkFestival.

Musicardio este o trupa proaspat infiintata, ai carei membrii au fost implicati de-a lungul timpului in diferite proiecte muzicale si care canta impreuna in aceasta formula pentru prima data. Piesele sunt originale si abordeaza diferite genuri muzicale. Au cantat pana acum la cele 3 editii InkFestival Brasov.

Pedestrians este o trupa de indie rock/rock and roll din Brasov. Trupa a lansat de curand cateva single-uri, cum ar fi “Undeva” si “Inima mea”  facand usor trecerea catre piese originale in limba romana. Au cantat pe scenele festivalurilor TamTam si Jazz & Blues in Brasov iar anul trecut au avut un concert energizant la Bastionul Artistilor. Cineva i-a descris foarte frumos:

“Brașovenii cântă cu și despre fericire, dragoste, frici, entuziasm, ură, curaj, tristețe, prietenie și multe alte emoții.

Nod’N’Papură este o trupă brașoveană foarte “colorata” din punct de vedere muzical. Deține un repertoriu diversificat stilistic, toate piesele fiind compoziții proprii originale. Abordează un mod degajat de exprimare prin intermediul mai multor combinații de genuri muzicale “încrucișate”, axate in principal pe rock, rap, iar în plan secundar apar influențe de funk și folclor. Până în prezent, trupa a participat la mai multe concerte prin țară și locale, printre care: Vernisaj la fain, ediția lll, Mureș; Festivalul 42element, organizat la Sânpetru, Brasov; Tam Tam Festival, Brașov; Inkfestival Brașov, ediția l, ll, lll ș.a.

The Citybreakers este o trupa de rock/alternativ/indie din Brasov. Trupa a luat fiinta la inceput de an 2022 si este alcatuita din fosti membrii ai proiectului ThElephant.
Prima aparitie a trupei a fost la InkFest #1 organizata de Inkspired, in Brasov, in luna februarie. Trupa a ajuns in martie 2022 la Rasnov, la Atelier “ Joa”, la cea de-a 2 a editie a festivalului InkFest. Ugly Bikers Brasov a fost gazda evenimentului “Charity Jam Session” la care au participat si membrii trupei pe 14 Mai, alaturi de alte trupe brasovene. La finalul lunii iunie trupa va concerta in cadrul festivalului Vernisaj LA FAIN IV, Lunca Bradului, Mures.

Midnight Buzz este o trupa din Brasov, fondata in anul 2018, axata pe genurile funk, new jazz, fusion, groove, in care au dezvoltat exclusiv piese originale. Momente chill alterneaza cu parti energice, iar dinamica pieselor surprinzand mereu. Au sustinut concerte la festivalurile: Braşov Jazz & Blues Festival, Open Air Blues Festival Brezoi, Urban Blues Fest București, Freedom Blues Festival Tg. Mures, Tam Tam Festival, Strada dell Arte, etc.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.