Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2022
Artă & Cultură Evenimente

Teatrul Stela Popescu se alătură cu „Dicţionar de emoţii”, pe 9 iunie, campaniei UNITER  Artiști români pentru artiști ucraineni

Gilea Marian De Gilea Marian
Comentarii Teatrul Stela Popescu se alătură cu „Dicţionar de emoţii”, pe 9 iunie, campaniei UNITER  Artiști români pentru artiști ucraineni Share Teatrul Stela Popescu se alătură cu „Dicţionar de emoţii”, pe 9 iunie, campaniei UNITER  Artiști români pentru artiști ucraineni


“Dicționar de emoții” este spectacolul lectură cu care Teatrul Stela Popescu se alătură campaniei umanitare Artiști români pentru artiști ucraineni desfăşurată de UNITER.

Joi, 9 iunie, ora 18:30, la Sala Studio a Teatrului Stela Popescu din Palatul Național al Copiilor va avea loc un spectacol lectură în care vor putea fi audiate următoarele texte: “Dicționar de emoții pe timp de război” de Elena Astasieva în lectura actorului Cristian Neacșu, “Plantăm un măr” de Irina Gareț în lectura muzicală a actriței Ana Maria Ivan, “Deportare” de Maxim Kurocikin în lectura actorului Sorin Aurel Sandu, “Vreau acasă” de Oksana Savcenko în lectura actriței Manuela Hărăbor, “Sindromul supraviețuitorului” de Andrii Bondarenko în lectura actorului Cătălin Frăsinescu cu participarea vocală a Oanei Frăsinescu. Evenimentul este coordonat de actorul Cristian Șofron, director al Teatrului Stela Popescu.

Speranța unui final de război și începutul unei noi perioade ne dau curajul de a merge mai departe și de a susține material și spiritual artiștii  care sunt în suferință peste graniță. Prezentarea acestui spectacol – lectură dorește să ne amintească de frumusețea razelor de lumină din care se nasc valori.

Prin acest spectacol, Teatrul Stela Popescu se alătură campaniei umanitare “Artiști români pentru artiști ucraineni” organizate de UNITER împreună cu instituții culturale de stat și independente din România și Republica Moldova, în scopul strângerii de fonduri pentru artiști și susținerea culturii ucraineni.

Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore a inițiat Campania umanitară Artiști români pentru artiști ucraineni, proiect de strângere de fonduri care se desfășoară în perioada 16 mai – 15 iunie.  În urma propunerii UNITER, 46 instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene.

În acest context, în perioada 16 mai – 15 iunie instituțiile de cultură din România și Republica Moldova organizează spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina (Andrii Bondarenko, Elena Astasieva, Igor Biliț, Irina Gareț, Liudmila Timoșenko, Maxim Kurocikin, Natalia Blok, Natalia Vorojbit, Oksana Savcenko, Tetiana Kițenko), în traducerea Ralucăi Rădulescu sau vor programa spectacole din repertoriul propriu, donând încasările. Miza este aceeași: sprijin financiar pentru artiștii ucraineni care trec acum prin momente teribile.

Teatrul Stela Popescu se alătură cu „Dicţionar de emoţii”, pe 9 iunie, campaniei UNITER  Artiști români pentru artiști ucraineni

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul special deschis de Asociația UNITER

Fondul de Solidaritate Teatrală

RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1

Împreună pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene.

Detalii despre programul spectacolelor din campanie veți găsi în curând pe site-ul www.uniter.ro, pe site-urile teatrelor partenere și pe www.mystage.ro.

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Teatrul Stela Popescu se alătură cu „Dicţionar de emoţii”, pe 9 iunie, campaniei UNITER  Artiști români pentru artiști ucraineni

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută