Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/05/2022
Eat & Drink / Drink Lifestyle

Let’s work from…. coffee shops

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii Let’s work from…. coffee shops Share Let’s work from…. coffee shops


Deși este foarte plăcut să lucrezi de acasă, având libertatea de a-ți crea propriul tău program, în funcție de restul activităților zilnice, să ai biroul în sufragerie, bucătărie sau în orice colț din casă poate deveni uneori sufocant și monoton. Dacă până înainte de pandemie, majoritatea lumii avea obligativitatea de a lucra de la birou, odată cu schimbările evidente, dar și cu apariția numeroșilor freelanceri, a căror caracteristică principală este flexibilitatea, s-au mărit și numărul locurilor din București care încurajează ideea de working space. Așadar, pentru a te rupe de rutina de acasă ai nevoie doar de un laptop, o conexiune bună la internet și, nu în ultimul rând, un spațiu cool unde poți evada câteva ore sau chiar…o zi întreagă.

Handsome Monk

Let’s work from.... coffee shops

Putând fi găsit în mai multe zone din București, precum Dristor și Victoriei, Handsome Monk este un concept de cafenea creat din iubire și pasiune pentru cafea și originile acesteia. Aici, dincolo de cafeaua de specialitate și de diversitatea tipurilor de cafea, găsești o întreagă comunitate de oameni care au libertatea de a lucra în afara biroului și care aleg ca Handsome Monk să devină biroul lor, pentru câteva ore. Locațiile cafenelei au o ambianță relaxantă, scaunele și banchetele sunt comode, nuanțele care primează sunt cele nude și este gândit ca un ,,laborator de cafea”, unde clienții pot experiementa și fi martori la prepararea cafelei în funcție de preferințe. Handsome Monk este genul acela de spațiu care cu siguranță îți stimulează productivitatea prin puterea exemplului, găsind aici de la artiști care pictează, până la oameni de afaceri.

Meron

Let’s work from.... coffee shops

Adresa: Bd. Regina Elisabeta 40

Meron este un spațiu cool, care se aglomerează și rămâne fără locuri extrem de rapid, fiind situat chiar lângă parcul Cișmigiu, într-una dintre cele mai frumoase zone ale capitalei. Intitulându-se home of coffee, Meron se laudă cu cafea bună, prețurile accesibile și wi-fi free. În ceea ce privește design-ul, accentul cade aici pe simplitate, paleta de culori fiind una neutră, pe alocuri completată de nuanțe calde, contrastante. Mobilierul este simplu, nu foarte extravagant, iar ferestrele mari permit luminarea naturală a întregului spațiu, devenind un birou perfect pentru zilele aglomerate. De reținut: cafeneaua este work friendly doar în timpul săptămânii, încurajând astfel freelancerii să își lase laptop-urile și task-urile acasă în weekend.

UrBarn

Let’s work from.... coffee shops

Adresa: Str. I.C. Visarion nr. 9

UrBarn este o cafenea situată într-o zonă cu o încărcătură istorică aparte, mai exact, Piața Romană, care, la rândul său, are la bază un concept cu totul original – aduce bucăți din hambarul bunicii fondatoarei, care se contopesc perfect cu stilul industrial al întregului spațiu. Aici vei găsi numai oameni creativi, deschiși și prietenoși și te poți delecta cu cafea de specialitate, fiind axată în principal pe acest lucru. În timp ce îți pregătești set up-ul? Pentru muncă, pentru că sunt deschiși și susțin ideea de a lucra din oraș, este necesar să îți iei câteva momente pentru a putea observa atenția la decor și la detalii acordată, elementele tradiționale completând perfect întreaga atmosferă.

Forma Coffee Shop & Art Gallery

Let’s work from.... coffee shops

Adresa: Str. Ion Ghica 4

Poziționată în Centrul Vechi al Bucureștiului, Forma este un concept inedit, fiind o cafenea-galerie foarte aerisită și înaltă, ideală pentru a lucra în liniște câteva ore bune din zi. De la cocktail-uri și diverse băuturi colorate, până la cafea bună, servită alături de un pahar de apă și un biscuite, Forma este cu siguranță un loc potrivit pentru tinerii freelanceri în căutare de spații faine de lucru. Elementul diferențiator al acestei cafenele este tabloul uriaș cu accente postmoderne de la intrare, care este imposibil să nu îți atragă atenția, iar faptul că Forma găzduiește uneori și expoziții reprezintă un plus pentru zilele în care ești liber. Nu în ultimul rând, pe lângă faptul că este work friendly, aici sunt la fel de bine primite și animăluțele, deci, poți veni oricând cu prietenul patruped.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută