Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/05/2022
Muzică Festival

KIRK FLETCHER revine pe scena Brașov Jazz & Blues Festival în 2022

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii KIRK FLETCHER revine pe scena Brașov Jazz & Blues Festival în 2022 Share KIRK FLETCHER revine pe scena Brașov Jazz & Blues Festival în 2022


Nominalizat în 2021 pentru a 5-a oară în carieră la prestigioasele Blues Music Awards, la categoriile ‘Contemporary Blues Album’ – pentru My Blues Pathway, LP-ul său în cheie Soul-Blues de anul trecut – şi, respectiv, ‘Instrumentalist Guitar’, excepţionalul chitarist KIRK FLETCHER, posesor al unei cunoaşteri enciclopedice a Blues-ului, pe măsura remarcabilului său talent performativ, va susține pe 14 august un nou concert în cadrul Jazz & Blues Festival de la Braşov. În 2021, am profitat de prezența lui Kirk la Brașov, pentru a rememora unele repere din perioada cu trupa Fabulous Thunderbirds, ceva din învăţămintele trase din colaborarea cu Charlie Musselwhite şi detalii despre prietenia cu Joe Bonamassa, Robben Ford ori Janiva Magness.

Spuneai acum câţiva ani că “Îmi plac restricţiile fiindcă simplifică lucrurile… Eu nu m-am simţit niciodată îngrădit pentru că există o întreagă lume a blues-ului acolo, afară.” Ţi-ai schimbat părerea odată cu restricţiile impuse de pandemie? Cum ai traversat această criză?

Iniţial, n-am fost capabil să fac nimic altceva decât să-mi plâng de milă fiindcă eram trist întrucât mi se duseseră de râpă o grămadă de planuri. Au fost atunci, la început, câteva luni în care am fost foarte deprimat, după care însă natura mea de muzician m-a determinat să reîncep să lupt. Adevăraţii muzicieni, nu doar cei de Blues, cântă ca să trăiască şi luptă ca să continue să facă muzică, şi la fel am făcut şi eu. Mi-am zis ‘Pot să fac video-uri pentru YouTube’ şi am realizat în fiecare zi câte unul… şi am trăit o mulţumire, am simţit un soi de eliberare comunicând cu oamenii prin intermediul comentariilor pe marginea lor. Dar nu mi-am pus vreodată problema să îi taxez pe oameni sau ceva de genul ăsta pentru că eu cred în karma şi în energia pozitivă…

Asta explică şi apariţia lui My Blues Pathway, presupun…

Da, pentru că lucrurile s-au schimbat uşor-uşor după aceea. Oamenii au început să mă roage să fac live stream-uri şi, drept urmare, m-am apucat să susţin workshop-uri online pentru mai multe colegii… iar eu sunt un profesor execrabil dar pot vorbi la nesfârşit despre Blues, aşa că intram pe net timp de o oră sau două şi vorbeam despre lucrurile pe care le iubesc. În felul ăsta am ajuns să învăţ inclusiv o mulţime de lucruri despre mine însumi, să-mi schimb perspectiva asupra a ce mi se întâmplă, chiar şi în ceea ce priveşte aspectele care s-au dovedit a fi cu adevărat importante pentru mine în timpul pandemiei. Şi abia apoi am început să compun cântece noi… dar nu într-o cheie tristă de tipul ‘Aoleu, ne-am izolat iar eu sunt foarte trist!’, nu, ci a fost mai degrabă o formă de auto-evaluare.

Citiţi interviul complet cu KIRK FLETCHER pe zilesinopti.ro/blue-moods-kirk-fletcher-simplitatea-ma-face-fericit.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.