Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/05/2022
Artă & Cultură / Carte

Un roman despre Revoluția Română din 1989, bestseller #1 în topul New York Times

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Un roman despre Revoluția Română din 1989, bestseller #1 în topul New York Times Share Un roman despre Revoluția Română din 1989, bestseller #1 în topul New York Times


Autoarea Ruta Sepetys a lansat live audiobook-ul în limba română.

„«Nu spune nimănui – nimic», îi spun părinții lui Cristian. «Nu știi niciodată cine ascultă»”, așa începe thrillerul istoric ancorat în ultimii ani ai comunismului din România. De data aceasta însă, ascultătorii nu aparțin Securității. Sunt fanii romanelor Rutei Sepetys, care pot asculta de acum audiobook-ul Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989 pe AudioTribe, prima platformă românească de audiobook-uri.

Ruta Sepetys a participat la o întâlnire cu cititorii săi în cadrul FestivalYA, organizat de Cărturești și editurile partenere. Înconjurată de fani, autoarea a lansat audiobook-ul în limba română, în lectura lui Ștefan Ruxanda, disponibil exclusiv pe AudioTribe.

Întrebată cât de diferită crede că va fi experiența lecturii ascultând audiobook-ul, Ruta a precizat:

 „În primul rând, sunt foarte încântată că această carte va fi disponibilă și în format audio. Spun asta pentru că unii dintre noi asimilează poveștile citind, iar alții le «absorb» mai bine ascultând. Prin ascultare experiența este mai imersivă și îți permite să te conectezi cu povestea într-un mod foarte profund.”

După bestsellere ca Fântânile tăcerii sau O mare de lacrimi, a căror acțiune se petrece în perioade istorice tulburi, romanul Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989 a devenit un fenomen în Statele Unite ale Americii, ocupând primul loc în topul New York Times, la mai puțin de 2 săptămâni de la lansare. Despre subiectul romanului, Ruta Sepetys spune:

Când am venit prima dată în România și am înțeles ce au îndurat ani de zile peste 20 de milioane de oameni, am simțit că povestea lor nu era suficient împărtășită. Puterea și reziliența românilor au fost pur și simplu incredibile. Iar acum, cititori din toată lumea se întreabă – cum a fost posibil să nu știm prin ce a trecut poporul român?”.

Pentru că audiobook-ul s-a bucurat de un real succes în limba engleză, Editura Epica a ales să ofere o experiență completă pentru această carte și să o aducă în căștile cititorilor și în varianta în limba română. Vocea actorului Ștefan Ruxanda redă cu mare sensibilitate trăirile lui Cristian, personajul principal, precum și tensiunea apăsătoare pe care o degajă fiecare pagină.

Audiobook-urile de ficțiune istorică, la mare căutare

Romanele de ficțiune istorică sunt, de altfel, printre cele mai populare genuri de audiobooks ascultate, așadar Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989 se va alătura unor titluri purtate în căști de mii de cititori, precum  Fiica Reichului, de Louise Fein, Penelopiada, a aclamatei Margaret Atwood, Șarpele din Essex, romanul lui Sarah Perry care așteaptă în curând lansarea ecranizării sau Pădurea spânzuraților, de Liviu Rebreanu.

Toți iubitorii de carte se pot bucura de o experiență audio premium și pot asculta gratuit, în primele 30 de zile de la crearea contului, audiobook-ul Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989, urmând pașii de pe www.audiotribe.ro.

AudioTribe este prima platformă românească de audiobook-uri și oferă un catalog de peste 10.000 de titluri, în română și în engleză. Noi titluri sunt adăugate în fiecare săptămână, unele dintre acestea fiind disponibile exclusiv pe AudioTribe. Serviciul este disponibil în toată Europa, cu excepția Ciprului, Maltei, Regatului Unit și Irlandei, pentru Android, iOS și telefoane Huawei.

Platforma AudioTribe este deținută de Ana Nicolau & Radu Nicolau, doi antreprenori din zona editorială și de tehnologie, și este dezvoltată în parteneriat cu Beat Technology, o companie care a colaborat cu platforme de top ale unor edituri din Norvegia, Danemarca, Germania și Spania. AudioTribe este totodată susținută de un parteneriat strategic cu rețeaua de librării Cărturești, lider pe piața de carte din România.

Un roman despre Revoluția Română din 1989, bestseller #1 în topul New York Times

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută