Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/05/2022
Artă & Cultură

Teatrul Masca organizează un Open Call

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Masca organizează un Open Call Share Teatrul Masca organizează un Open Call


Teatrul Masca, instituție de spectacole aflată în subordinea Primăriei Municipiului București, anunță începerea pregătirilor pentru a doua ediție a proiectului Departe de Centru, Aproape de Oameni, care se va desfășura în perioada 1 august – 15 septembrie 2022. Pornind de la succesul primei ediții, cu peste 60 de spectacole jucate în aer liber pentru publicul din cartier, ediția din 2022 va urma aceeași rețetă prin care își propune să ofere locuitorilor din zonele de reședință Militari-Drumul Taberei-Crângași-Giulești o ofertă culturală variată pe perioada verii.

În această privință Teatrul Masca organizează un open call prin care își propune să ofere companiilor de spectacol independente și teatrelor subvenționate din Capitală un spațiu de manifestare artistică. În perioada 1 august – 15 septembrie 2022, Teatrul Masca va găzdui în cadrul proiectului Departe de Centru, Aproape de Oameni spectacole și evenimente artistice în Amfiteatrul Lacătelor de dragoste.

Teatrul Masca nu va percepe costuri (chirie sau utilități) în acest proiect, iar toate încasările din vânzarea biletelor vor reveni companiilor/instituțiilor care vor juca spectacole. De asemenea, Teatrul Masca va pune la dispoziție aparatură sceno-tehnică proprie (lumini/sunet) pentru susținerea spectacolelor. Costurile aferente reprezentațiilor (transport decor, onorarii colaboratori etc) vor fi susținute de fiecare participant.

Nu există restricții de ordin stilistic în privința spectacolelor. Acestea pot fi de teatru dramatic, teatru-dans, performance, improvizație, spectacol-lectură, concert ș.a. Proiectul se adresează publicului adult (16+) din zona de rezidență Militari – Drumul Taberei – Crângași – Giulești.

Se vor accepta pentru selecție doar producții ale companiilor și teatrelor înregistrate în Registrul Artelor Spectacolului.

Evaluarea propunerilor va fi făcută de către Consiliul Artistic al Teatrului Masca. Pentru urgentarea procedurii de selecție, vă rugăm să atașați la descrierea spectacolului/evenimentului propus și un necesar tehnic.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare – office@masca.ro.

Calendar open call

  • Termen pentru înscrieri: 20 mai 2022 (inclusiv)
  • Evaluarea propunerilor și selecția: 21 – 31 mai 2022
  • Anunț rezultate finale: 3 iunie 2022
  • Stabilire calendar reprezentații: 3 – 17 iunie 2022

Desfășurare proiect Departe de Centru, Aproape de Oameni: 1 august – 15 septembrie 2022

Departe de Centru, Aproape de Oameni este un proiect al Teatrului Masca, aflat la a doua ediție, și constă în susținerea de spectacole de teatru, dar și activități culturale, artistice și educative în aer liber, în Amfiteatrul Lacătelor de dragoste din curtea Teatrului Masca. Proiectul beneficiază de sprijinul Direcției Cultură, Învățământ, Turism și al Direcției de Presă din cadrul Primăriei Municipiului București.

Teatrul Masca organizează un Open Call

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.