Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2022
Viața Orașului

SALUT SIBIU “Un Sibiu care să ne aducă împlinire urbană” | de Monika Tompos

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii SALUT SIBIU “Un Sibiu care să ne aducă împlinire urbană” | de Monika Tompos Share SALUT SIBIU “Un Sibiu care să ne aducă împlinire urbană” | de Monika Tompos


Mă plimb pe stradă și mă bucur de fiecare dată când trece un autobuz Tursib, dintre cele noi, pe lângă mine. Oare sunt singura persoană care observă cât de plăcute ochiului sunt autobuzele de culoare albastră? Parcă e o plăcere să le vezi circulând și integrându-se în peisajul urban. Îmi zic: ”am trăit s-o văd și pe asta!” Merg mai departe, mulțumind universului că în curând nu o să mai vedem autobuzele acelea oribile, galbene, mai mereu murdare, prin oraș. Bine ați venit pe la noi autobuze verzi și albastre.

P.S: Galbenul ar trebui interzis pentru culoarea autobuzelor.

Nici nu au ajuns bine bicicletele din cadrul programului de bike sharing al orașului, că sibienii au și dat năvală. Oriunde mergi prin oraș, vezi oameni cu bicicletele verzi închiriate. Stațiile sunt goale, câteodată greu mai găsești bicicletă disponibilă. Dovadă că accesul la facilități și un anumit tip de infrastructură aduce cu sine și utilizatori. If you build them, he will come spune un renumit proverb din filmul Field of Dreams. Astăzi ne lăsăm inspirați de acesta și putem fi siguri când spunem că odată ce începem să construim infrastructură reală și sigură pentru bicicliști, aceștia vor veni într-un număr mai mare decât ne-am fi așteptat noi vreodată. Până una alta însă, ne bucurăm să vedem noi biciclete, zi de zi, hoinărind prin oraș.

Orașul este un organism viu, care trăiește și se dezvoltă alături de noi, și care în mod sigur ne influențează starea de spirit. Dacă alegem să ne croim drum liniștiți prin ordinea unui oraș aerisit, cu trafic ținut sub control, cu limite de viteză respectate, cu piețe și trotuare libere de mașini, și cu hohotele copiilor care se bucură și râd în joacă, vom fi cu siguranță mai fericiți. Ne vom plimba și vom vedea peisaje și oameni zâmbind relaxați, și ei la plimbare. Acesta este Sibiul spre care trebuie să tânjim: un Sibiu care să ne aducă împlinire urbană.

Oare ați observant și voi cât de ordonat și natural arată acum strada Timpotei Popovici după ce trotuarul a fost redat oamenilor? Parcă ai loc să respiri.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.