Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/05/2022
Lifestyle

ABC de going out în luna mai

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii ABC de going out  în luna mai Share ABC de going out  în luna mai


A venit primăvara. Vremea e prielnică ieşitului în oraş, restricţiile pandemiei s-au dus în debaraua memoriei, iar înnegurarea produsă de război ne face să dăm o valoare sporită clipelor petrecute în compania celor apropiaţi ca preferinţe, gusturi sau aspiraţii. La cât de multe chestii cool se întâmplă în Bucureşti în mai, nu putem susţine că e mai bine să stăm în casă şi să ne uităm apatici la un serial ori să reproducem cu fals entuziasm o reţetă de pe net, nu, avem toate premisele să ne bucurăm de ce ne oferă urbea în materie de experienţe Pop culture… de la A la M. Nu mergem ca la carte cu alfabetul, fiindcă Z-ul a dobândit conotaţii sinistre din cauza idiotului de Putin, aşa că trecem fugitiv în revistă măcar primele litere.

A de la Artă. Mai este o lună plină, fiindcă la două zile după Doi Joi, ce ne propune tururi ghidate, performance-uri şi vernisaje în galerii de artă, avem Noaptea Muzeelor, pe 14 mai, cu peste 40 de puncte de interes deja confirmate, şi apoi, pe 26, deschiderea unui nou sezon expoziţional la MNAC. Mai mult, Bucureştiul găzduieşte zilele astea două super-evenimente. Art Safari (12 mai-7 august) are printre must-see-uri ineditele desene ale lui Pablo Picasso şi Salvador Dali, fotografiile Barbarei Klemm şi lucrările Irinei Dragomir, iar Romanian Design Week (13-22 mai), în ediţia sa aniversară, a X-a, promite cel mai mare concept store de design românesc din țară şi un program cu zeci de evenimente și trasee speciale de design.

B de la Burgeri, mai exact BurgerFest (20-22 mai), singurul eveniment din România dedicat în exclusivitate burgerilor. Aici explicaţiile sunt de prisos, la fel cum nu e cazul să insistăm pe D de la ‘Drink’ sau E de la ‘Eat’, dată fiind puzderia de locuri în care ne putem simţi bine în oraş cu prietenii având în faţă ceva bun la gust.

C de la Cinema. În afara premierelor de multiplex, trei festivaluri captează atenţia cinefililor: IPFF, Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi (5-8 mai), FFE, Festivalul Filmului European (5-11 mai), şi Festivalul de film documentar One World Romania (13-23 mai).

Dăm pe repede-înainte până la M de la Muzică. În luna mai nu prea există seară în care să nu fie programat câte un concert tentant, aşa că avem mai degrabă stresul selecţiei drastice impuse de timpul (şi bugetul) nostru limitat decât frustrarea lipsei experienţelor live potenţial memorabile. Fiindcă e improbabil să nu descoperim ceva pe placul nostru dintr-o listă pe care se regăsesc artişti precum Sophie Hunger (4-5 mai, Festivalul Europavox, Club Control), Loredana (6 mai, Grădina Urbană Herăstrău), Boney M (7, Sala Palatului), Alexandru Andrieş (8, Sala Radio), Viţa de Vie (11, Hard Rock Cafe), E-an-na (15, Expirat), Dead Can Dance (16 mai, Arenele Romane), IAMDDB (19, LOT22), Otros Aires (23, Fratelli), Sendecki & Spiegel (24, Green Hours), Iron Maiden (26, Romexpo), Therapy? (28, Quantic) sau Smiley (31 mai, Sala Polivalentă). Se vede din cosmos că de foarte, foarte mult timp n-am avut parte de opţiuni de going out atât de variate şi de atractive precum cele din luna aceasta, aşa că… hai în oraş! BucurEŞTI aLIVE!

cover Photo by Dominika Roseclay from Pexels

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută