Complexul Național Muzeal ASTRA a pregătit pentru Săptămâna Luminată noi ateliere gastronmice cu produse din carne de miel, curcan, rață și pește. Vizitatorii vor putea degusta preparatele începând de marți, 26 aprilie, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber.
Potrivit unui comunicat al muzeului, ateliere gastronomice vor avea loc în perioada 26 aprilie – 1 mai, între orele 10.00-16.00, ”până la epuizarea porțiilor pregătite și în măsura în care condițiile meteo vor fi favorabile”.
Preparatele din pește – păstrăv, sturion și crap, vor fi accesibile în weekend, sâmbătă și duminică, după rețele tradiționale.
”Prin prepararea păstrăvului dorim să valorificăm fauna piscicolă a râurilor de munte, iar procedeul de afumare cu conuri de brad va putea fi urmărit prin punerea în funcțiune a unei afumători la care conurile de brad vor da savoarea preparatului. Storceagul și plachia sunt o înobilare a preparatelor din pește, ca valorificare a cercetărilor întreprinse la oamenii Deltei Dunării”
Program atelierele gastronomice în Săptămâna Luminată:
-Marți, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și tocăniță de miel
-Miercuri, preparate din curcan: ciorbă de potroace și friptură de curcan
-Joi, preparate din rață: supă cu tăieței și tocană cu găluști
-Vineri, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și stufat de miel
-Sâmbătă, păstrăv afumat, icre de crap și știucă
-Duminică, storceag de sturion și plachie de crap.