Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/04/2022
Artă & Cultură

Rezidențele Gabriela Tudor 2022 la AREAL

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Rezidențele Gabriela Tudor 2022 la AREAL Share Rezidențele Gabriela Tudor 2022 la AREAL


Fundația Gabriela Tudor a lansat în 2019 un program de mobilitate și de sprijin al creației în domeniul artelor contemporane dedicat memoriei Gabrielei Tudor sub forma unor rezidențe. Programul continuă și în 2022, una dintre rezidențe urmând să fie organizată în colaborare cu spațiul AREAL și una la AGITlab în Agueda (Portugalia). Prima rezidență a anului de la AREAL se va derula între 26 aprilie-12 mai și o va avea ca invitată pe coregrafa Ursula Eagly cu Thought Has Mass and Information Is Physical. Rezidența este organizată în cadrul AREAL – spațiu pentru dezoltare culturală, continuând astfel colaborările cu scena de dans nord-americană demarate la începutul anilor ’90 de Gabriela Tudor. 

Rezidențele Gabriela Tudor 2022 la AREAL
The Forgotten Fish Memory Orchestra (2003) Foto: Anja Hitzenberger

Ursula Eagly este o artistă de dans notabilă a scenei de dans new-yorkeze, iar lucrările ei constituie o combinație de mișcări, energii și abordări neconvenționale ale corpului. În proiectul de la București, Ursula va lucra cu un grup de artiști locali, scopul fiind explorarea energiei gândirii ca material coregrafic:

Vom experimenta cu interacțiunea mișcării și a energiei gândirii concentrate, care va varia de la telepatia mentală la visul lucid. Vom lucra cu sentimentul de încredere, imaginație și joc.

Proiectul se va finaliza cu o prezentare work-in-progress într-un atelier deschis publicului larg la AREAL în 10, 11 și 12 mai. Cei interesați se pot înscrie la cosmin@arealcolectiv.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.